Globálni západní ideológovia, ktorí blokujú očkovanie, sa musia zodpovedať za rastúci počet obetí
07 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

"Globálnej snahe o očkovanie bránia nielen výrobné a distribučné problémy, ale aj ideológie západnej nadvlády." Myslí si to profesor filozofie na Pompeu Fabra University v Barcelone Santiago Zabala.


"Vlády z celého sveta sú si vedomé, že najrýchlejšou a najmenej nákladnou cestou z tejto pandémie je rozsiahle očkovanie. Prvé bezpečné a účinné vakcíny boli ohlásené už v novembri 2020." Začína úvahu profesor na webe aljazeera.com.
Mocenská arogancia

Pripomína, že "rýchle hromadné očkovanie sa v mnohých krajinách ukázalo ako iluzívne z mnohých dôvodov (skôr politických alebo dokonca ideologických, než praktických)".

"Nespravodlivosti okolo výroby a distribúcie vakcín ponechali mnoho krajín bez dostatočných dávok vakcín na imunizáciu tých najzraniteľnejších častí svojej populácie", napísal Santiago Zabala pre web televízie Al-Džazíra .

Vedci varujú: vakcinácia nemusí byť účinná, vírus ďalej mutuje
Vedci identifikovali "únikový mutant," ktorý môže znížiť účinnosť vakcín proti Covid-19, píše portál CNN. Mutáciu zachytili koncom minulého roka v Južnej Afrike a nazvali ju E484K. Čítať ďalej
14 | 01 | 2021 | Mihale Razgyelova

Nevyhneme sa kríze

"Ak tieto prekážky nebudú rýchlo odstránené, predĺži sa kríza, ktorá si vyžiadala už viac ako 2,7 miliónov životov. A zničila globálnu ekonomiku. Neschopnosť dosiahnuť kolektívnu imunity čoskoro môže mať tiež za následok rozsiahlu politickú nestabilitu a pád viacerých vlád."
"Me First!"

Profesor ďalej varuje, že "prístup bohatých krajín produkujúcich vakcíny "Me First!" (Ja na prvom mieste) nielen odďaľuje očkovanie. No tiež pripravuje pôdu pre vznik mutácií, ktoré sú menej citlivé na vakcíny."

Aj podľa generálneho riaditeľa Svetovej zdravotníckej organizácie Tedros Adhanoma Ghebreyesuse nie je tento prístup udržateľný, pretože umožňuje šírenie a mutácie vírusu v oblastiach, kde nemajú prístup k vakcínam. To by mohlo narušiť účinnosť existujúcich vakcín na celom svete. Farmaceutické spoločnosti a západné vlády zablokovali návrhy na vzdanie sa patentov na vakcíny, čo ešte viac sťažuje imunizáciu občanov v mnohých krajinách s nízkymi a strednými príjmami.

ODHALENIE: Globalisti odkryli karty. Po skončení COVIDu-19 príde nová pandémia (Imrich Kovačič)
Aký môže byť ďalší scenár vývoja "pandémie", ktorou nás už vyše roka dennodenne zastrašujú oficiálne médiá? Vlády po celom svete sú ovládané globálnymi elitami s vopred pripraveným scenárom! Čítať ďalej
06 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič

Váhavý západ a predsudky

"Medzitým váhavosť ohľadom očkovania v mnohých krajinách rastie a vyvoláva vážne otázky ohľadom ich schopnosti dosiahnuť v najbližšom čase kolektívnu imunitu. Problém je obzvlášť závažný na západe. Príčiny sú rôzne: rastúce nedôvera k politickej a vedeckej elite, kultúrny úpadok spôsobený sociálnymi médiami (napr. šírenie neoverených informácií, konšpiračných teórií, nezáujem o fakty)", píše ďalej Zabala.
Predsudky politické

"Predsudky voči očkovacím látkam, ktoré boli vyvinuté v nezápadných krajinách, sú veľkou prekážkou v snahe o globálne očkovanie. Veľa ľudí po celom svete (najmä na západe) tvrdí, že by odmietli akúkoľvek vakcínu, ktorá nebola vyvinutá západnou spoločnosťou."

Profesor Zabala ešte v úvahe na webe aljazeera.com píše: "Ak máme túto pandémiu ukončiť, musíme vnímať skrytú ideológiu západnej nadradenosti a čeliť jej ako zásadnej prekážke masového očkovania. Treba tiež uznať, že manipulovaný výklad informácií, ponúkaných okrajovými politickými aktérmi na sociálnych sieťach, obracia masy proti bezpečným a účinným vakcínam."

(Medzititulky red. HD.)

Rozhodnutie vyliečiť ekonomiku vakcínami (Valentín Katasonov)
Komentár Valentína Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
01 | 04 | 2021 | Iveta Machová