Finančný podvod za zvukov vládnych fanfár. Ohlásená pomoc gastru je nepochopenie reality alebo lož
07 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

Za hnutie Republika sa k dnešnej tlačovej konferencii vládnych strán na tému pomoci gastro segmentu odmietavo vyjadril Miroslav Heredoš. Šéfkuchár, ktorý pomáha reštauráciám a odborník na gastro.


"Podporujeme dohodu vlády na pomoci pre segment cestovného ruchu a otvorenie výzvy ´de minimis´ za mesiace november 2020 až marec 2021. Táto avizovaná pomoc vďaka koaličným hádkam a ťažkopádnemu prístupu ministerstva dopravy však už dnes mešká. Zachytáva slovenských podnikateľov v katastrofálnej situácii." Píše sa v stanovisku, ktoré hnutie zverejnilo aj na sociálnej sieti.

Iniciatíva 10 pre gastro vyzvala vládu zastaviť exekúcie voči gastro prevádzkam
Gastro prevádzky čelia exekúciám, ale aj zmrazeným účtom. Upozorňuje na to Iniciatíva 10 pre gastro. Vyzýva vládu, aby sfunkčnila sľubované štátne kompenzácie tomuto sektoru, informuje portál Dnes24. Čítať ďalej
24 | 03 | 2021 | Marek Molnár

Hausnumerá na tabuli

"Tak isto sa nejedná o pomoc 220 miliónov eur, ako monumentálne svietilo na veľkoplošnej obrazovke počas tlačovky dvoch vládnych strán. V skutočnosti sa jedná o pomoc len 120 miliónov eur a táto ´pomoc´ je zásadne nižšia, než aká bola avizovaná ministrom Doležalom v sume 157 miliónov eur!" Píše v stanovisku Miroslav Heredoš.
Strata zmyslu pre spravodlivosť

"Znížiť pomoc na takto nízku úroveň je dôkazom straty zmyslu pre spravodlivosť a v skutočnosti je to výsmech poškodeným majiteľom prevádzok. Drvivá väčšina postihnutých prevádzok totiž nepotrebuje pomoc presahujúcu sumu 200 000 euro. Preto nebude zaradená do ešte očakávanej a neschválenej schémy od EÚ, ktorá bude zasahovať veľké podniky."
Pohŕdanie malými a strednými podnikmi

"Odôvodniť touto skutočnosťou zníženie pomoci v schéme ´de minimis´ pre poškodené firmy na 120 miliónov eur je tak ukážkou vládneho pohŕdania malými a stredne veľkými podnikmi v segmente cestovného ruchu. Je to rovnako aj vzorová ukážka toho, ako vláda ´pod rúškom pomoci´ odmieta razantne a úprimne týmto poškodeným segmentom pomáhať!" Konštatuje odborník na gastro Miroslav Heredoš v statuse na sociálnej sieti.

(Medzititulky red. HD.)

https://www.hlavnydennik.sk/2021/02/22/styri-z-piatich-gastro-prevadzok-podporu-pre-cestovny-ruch-stale-nedostali/