Chmelár: "Čarnogurský Fico, Radičová... a zrazu bác, Matovič s Hegerom! Už chápete, čo som hovoril o tretej lige?"
31 | 03 | 2021 I Michal Filek

"Urobme Slovensko opäť inteligentným!" vyzýva v  najnovšom statuse Eduard Chmelár. Máme chybne nastavené priority. Radšej otvoria kostoly, ako školy, týždne sa hádajú o potratoch, ale nie sú schopní prijať stav klimatickej núdze. Mentálne ukotvení v 19. storočí nemôžeme vyriešiť výzvy 21. storočia," hovorí. 


"Možno si pamätáte na moje predvolebné úvahy, keď ma trápil stav slovenskej politiky a porovnával som úroveň súčasných elít so Štúrom a Hurbanom, Štefánikom a Hodžom alebo hoci aj Dubčekom a Husákom. Ako je možné, že politika ako povolanie, ktoré bolo kedysi ušľachtilým remeslom so vznešenými cieľmi, sa stalo pelechom tých najväčších nerestí, podvodov a zločinov, tých najnižších pudov a vášni? To som však ešte netušil, že dno sa dá prerážať stále hlbšie a hlbšie..." začal svoj status Chmelár.

To najhoršie na súčasnej kríze vraj je, keď začnete porovnávať úroveň súčasných lídrov s tými, ktorých ste možno aj neznášali. Porovnajte si možného ministra financií Igora Matoviča (ale aj jeho predchodcu Eduarda Hegera, ktorý sa v súčasnom marazme označuje za to najlepšie, čo máme) so Schmögnerovou, Miklošom či Kažimírom. Mali sme premiérov ako Čarnogurský, Mečiar, Fico, Radičová, Pellegrini... a zrazu bác: Igor Matovič, Eduard Heger... Už chápete, čo som hovoril o tretej lige?

"Slovensko ide ku dnu. A to, čo dnes potrebuje, nie je recyklácia starých kádrov, ale úplne nová paradigma vývoja. Robert Fico sa raz vyjadril o Trumpovým heslách „America First!“ a „Make America great again!“, že sú veľmi chytľavé. To prvé je však pôvodne heslo amerických fašistov zo štyridsiatych rokov minulého storočia a to druhé je obyčajné nacionalistické velikášstvo. My však dnes nepotrebujeme nacionalistickú nadutosť, ani hádky Fica s Matovičom, kto je väčší zlodej a fašista, ale kľúčový plán ďalšieho rozvoja Slovenska, ktorý vám nepripravia politickí grázli na facebooku. Tí majú akurát tak schopnosť strhnúť na svoju úroveň davy, ktoré sa potom predháňajú vo zveličovaní, vulgárnosti a démonizácii protivníka."

Čepček z OĽaNO vládu nepodporil: "Zháňali podpisy za novú vládu, ale v čom bude nová?"
Vládna štvorkoalícia skrýval predsa len vo svojich útrobách párik rebelov. K podpore vlády sa totiž nepripojili dvaja poslanci hnutia OĽaNO: György Gyimesj a Martin Čepček, informuje denník Pravda. Čítať ďalej
31 | 03 | 2021 | Diana Zaťková


Títo politickí hulváti si vraj ani neuvedomujú, ako veľmi negatívne ovplyvňujú správanie voličov, aj keď je možné, že ich vášne bičujú náročky.

"Preto mi prepáčte, že absolútne ignorujem táraniny krikľúňov, aby som už niečo robil, lebo im sa páči, keď je niekto poriadne hustý a čo najostrejšie to natrie tomu alebo onomu. Tieto vaše spory ma vôbec nezaujímajú, dohryzte sa medzi sebou ako hady. My ostatní sa už konečne musíme z tohto začarovaného kruhu vyslobodiť a projektovať budúcnosť."

Pretože to je, podľa Chmelára, dnes dôležitejšia a ušľachtilejšia cesta ako denná politika. "Zadefinovať si priority, ktoré má tento štát nastavené úplne zle, je kľúčom k úspechu. Lebo krajinu - v ktorej je dôležitejšie otvoriť kostoly ako školy, v ktorej je parlament uprostred pandemickej krízy schopný týždne sa hádať o potratoch, ale nie je schopný dovidieť za roh a prijať stav klimatickej núdze - nezmetie „tichý vánok“ baptistických misionárov vo vláde, ale víchrica jej nakopených problémov. Mentálne ukotvení v 19. storočí nemôžeme vyriešiť problémy a výzvy tretieho tisícročia. Rozhodnite sa, kam chcete smerovať, ja túto arénu nízkych pudov opúšťam."

Prezidentka vymenuje novú vládu vo štvrtok, zatiaľ bez ministra práce (AKTUALIZOVANÉ)
Prezidentka Zuzana Čaputová vymenuje členov novej vlády na čele s premiérom Eduardom Hegerom (OĽANO) vo štvrtok 1. apríla o 10.00 h, zatiaľ však bez ministra práce, sociálnych vecí a rodiny. Čítať ďalej
31 | 03 | 2021 | tasr