Sulík stráca dôstojnosť - na čo ešte čaká SaS? Sú v tom peniaze? Pýta sa politológ Baránek
12 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

Politológ Ján Baránek má v popise krízy a jej aktérov jasno - "Sulík zlyhal a stráca dôstojnosť."


Odstúpenie ministra Krajčího považuje politický analytik Ján Baránek za minimalistickú požiadavku. "Lebo Matovič neodstupuje aj tak. Takže sa dohodli na niečom, čo nerieši problém, lebo to v akom sme stave, nie je vina ministra zdravotníctva, ale Matoviča, lebo Matovič o všetkom rozhoduje,” vyhlásil Baránek pre ParlamentneListy.sk. “Takže je to taká kozmetická zmena, ktorá absolútne, ale absolútne nič nevyrieši. A ten chaos bude pokračovať,” povedal Ján Baránek.
Nerozumie

Celkovo má podľa parlamentnelisty.sk analytik "problém s pochopením Krajčího postupného odstupovania z ministerského postu. “Nerozumiem tomu. Ja neviem, či sú tam nejaké veci, ktoré musia dobehnúť, ja tomu nerozumiem… Keď chcem odstúpiť, idem k prezidentke, a podám demisiu. O čo tu vlastne ide?” opýtal sa Baránek. Odpoveď na túto otázku sme s ním nenašli… “Možno ešte treba voľačo donakupovať, nejaké testy, alebo neviem čo… možno to zistíme, možno to ani nezistíme, ja fakt neviem aký má význam odchádzať postupne,” vyhlásil analytik."

Baránek: Slová a príbehy lekárov o tom, prečo nemajú Ivermectin sú desivé
Verejnosť na Slovensku v ostatnom čase netraumatizuje len dovoz ruskej vakcíny Sputnik V, ale už dlhšie aj liek Ivermectin, na ktorého (ne)využívanie u nás sa zameral aj politický analytik Ján Baránek. Čítať ďalej
22 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik


Pri rokovaniach o vládnej kríze, ktoré už mali byť ukončené, ale predsa pokračujú, najviac zlyhal podľa Baránka Sulík. “Respektíve sa nechal ponížiť a stráca dôstojnosť. Po tých všetkých Matovičových obvineniach, aký je vrah a ja neviem čo, že je zodpovedný za smrť Kuciaka, tak tváriť sa po tom všetkom, že je všetko v poriadku, je ponižujúce. Taká je politika, ale neviem si dosť dobre predstaviť ako si to v SaS zdôvodnili, že takéto niečo prežujú. Jedine, že sú tam nejaké projekty, peniaze, 7 a pol miliardy… Inak si to neviem predstaviť,” vyhlásil Baránek.

Čo sa týka Za ľudí, sú podľa analytika hlavne asi radi, že vyšli z tejto krízy bez toho, že by sa im rozpadol poslanecký klub. “Takže od Za ľudí som nejaký zásadnejší postoj nečakal. U Sasky je to flagrantné zlyhanie toho, čo hovorili predtým a ako to dopadlo?” – uzatvára tému Baránek.

Kedy Baránek podľa portálu parlamentnelisty.sk očakáva najbližší rozkol v koalícii? “To nebude dlho, to je otázka dní, týždňov, to tu máme za chvíľu,” uviedol analytik.

Baránek: Chudák Matovič, tie paskudy koaličné mu vetovali Sputnik, ktorý on tak veľmi chcel
Politický analytik Ján Baránek v obsiahlom videu ironicky a sarkasticky komentuje vládnu frašku okolo hlasovania o nákupe ruskej vakcíny Sputnik. Pripomína, že vláda hlasuje, preto mohla Veronika Remišová veto uplatniť iba na koaličnej... Čítať ďalej
20 | 02 | 2021 | Petra Demková