Šimečka: Bola to fraška, ktorú máločo prekoná
12 | 03 | 2021 I Michal Filek

Michal Šimečka je síce progresívec, ale do vlády sa obúva pravidelne. Aj včera večer komentoval udalosti, ktoré sa na Slovensku za 24 hodí stali. Vláda z toho vyznela doslova tragicky. Veď posúďte. 



"Aj v Bruseli je to občas chaos. Ale dnešok v slovenskej politike bol takou fraškou, že ju máločo prekoná," začal svoje hodnotenie Šimečka.



No a čo mu vlastne pripomína frašku? "Minister, o ktorom celé Slovensko vie, že mal dávno odstúpiť, sa rozplakal nad vlastnou demisiou - aby ju nakoniec nepodal. Polícia zadržala šéfa tajnej služby - ale premiér, ktorému je priamo zodpovedný, sa musel pýtať novinárov, akou procedúrou sa riaditeľ SIS vlastne odvoláva. Koalícia mala na spoločnom vystúpení ukončiť vládnu krízu, ale nič sa nestalo. Dve vládne strany, ktoré celý týždeň hlasno volali po výmene premiéra, vraj pristúpili na akési memorandum - ktoré nakoniec ani nepodpísali."






Najhoršie však podľa neho je: "Uprostred tejto politickej frašky umrelo ďalších 98 ľudí na COVID a davy sa tlačili pred nemocnicami kvôli nezvládnutému systému očkovania. Dnešok bol dokonalým obrazom vládnutia Igora Matoviča. Je mi z toho strašne smutno. Koľko takých dní ešte znesieme?"




Chmelár: Kríza bude trvať dovtedy kým bude trvať táto vláda
Politický analytik Eduard Chmelár na facebooku komentuje dramatické udalosti včerajšieho dňa. Na mušku si zobral "memorandum" vládnych strán, ktorým akože odvrátili rozpad koalície, ale aj zadržanie šéfa SIS Pčolinského. Predčasné voľby sú podľa... Čítať ďalej
12 | 03 | 2021 | Michal Filek