Krčméry sa bráni žalobou proti tvrdeniu, že je opilec a má zákaz vstupu do Afriky
09 | 03 | 2021 I Michal Filek

Infektológ Vladimír Krčméry čelí nepríjemnej fáme, ktorú odvysielalo rádio Infovojna. V jeho vysielaní vystúpila pani Ľudmila žijúca v Egypte. Obvinila ho, že má zákaz vstupu do Strednej Afriky pre opilosť. Krčméry sa bráni žalobou. Informáciu priniesol portál 1.pluska.sk. 


"Ho odtiaľ vykopli, lebo tam robil zakázané pokusy. Testoval si tam tie svoje vakcíny, ale však nechápem, ako sa tam k tomu dostal, pretože on má vlastne profesúru z opatrovateľskej služby. Takže to je jedna vec. No a dosť bol agresívny na tom sympóziu. No a už keď bolo  po tej oficiálnej časti, a už večer sa sedelo pri koktejloch, tak som ho zažila v neskutočnom rozpoložení, tak ako prasprostý praobyčajný hnusný ožran, proste pomočený, pokadený, pozvracaný, proste hanba pre celé Slovensko," cituje Pluska slová pani Ľudmily.

Profesor Krčméry tvrdí, že ide o výmysly a že sa stal terčom útokov preto, že propaguje očkovanie.  „Nikdy som tam neorganizoval žiadne očkovanie. Venovali sme sa liečeniu pacientov s maláriou a HIV."  Rozhodol sa brániť právnou cestou, podaním trestného oznámenia i občianskoprávnou žalobou pre ohováranie. Napísala 1.pluska.sk.

Portál ďalej informuje, že to nie je prvý útok na Krčméryho. "Niekoľkokrát sa objavili informácie o ním založenej Vysokej škole svätej Alžbety, že udeľuje profesorské  tituly kde-komu najmä v odboroch sociálna práca a verejné zdravotníctvo, a to aj cudzincom, ktorí vo svojej krajine neuspeli. Mnohé sa pohovorilo aj o absolventoch končiacich s titulom Bc. alebo Mgr., ktorí dostali titul za mimoriadne krátky čas štúdia," napísala Pluska.

Vážny problém v Izraeli. Po očkovaní vakcínami Pfizer a Moderna tam zomierajú ľudia
Izrael je v očkovaní proti Covidu-19 najrýchlejšou krajinou na svete. Prvou dávkou vakcíny zaočkovali takmer päť miliónov obyvateľov, obe dávky dostali už takmer tri milióny. Teraz však narazili na vážny problém. Čítať ďalej
09 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik