Dvaja psychopati sa pustili do seba. Matovič odvracia útok liberálneho štváča
09 | 03 | 2021 I Gabriel Matta

Robí ŠÚKL bohapustú politiku? Matovič odhalil možné pozadie „ospravedlnenia sa“ riaditeľky ŠÚKLu predsedníčke dozornej rady Európskej liekovej agentúry za jeho slová


Riaditeľka Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv sa v utorok ospravedlnila predsedníčke dozornej rady Európskej liekovej agentúry (EMA) za vyjadrenia premiéra Igora Matoviča (OĽANO). Premiér jej totiž predtým odkázal, aby EMA schvaľovala nové vakcíny proti ochoreniu COVID-19 rýchlejšie. Premiér upozornil na rodinné zťahy riaditeľky ŠÚKLu vo svojom facebookovom statuse.

Zvláštne bolo, že sa vôbec tento Ústav ozval a takto deklaroval opozíciu voči premiérovi. No zvláštnym to prestáva byť, keď, ako premiér podotýka, riaditeľkou ŠÚKLu je Zuzana Baťová, manželka bývalého novinára a komentátora denníka SME, Rada Baťa. Ten pôsobil aj ako jeden z hlavných radcov exprezidenta Andreja Kisku, kým bol vo funkcii.

Baťo bol jedným z tzv. siedmich statočných, ako ich nazýval Kiska. A práve meno Andreja Kisku sa čerstvo skloňuje ako možný nový premiér v úradníckej vláde, ktorej zostavenie sa údajne kuje v prezidentskom paláci.

Premiérova sestra Zuzana Belicová: Taliansko ide vyrábať Sputnik? Teraz ho za to vyhodia z EÚ?
Médiami dnes prebehla informácia, že „nechcená“ ruská vakcína Sputnik V sa bude vyrábať aj v Taliansku. Zareagovala na ňu na sociálnej sieti i premiérova sestra Zuzana Belicová. Čítať ďalej
09 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

Na toto rodinné puto upozornil premiér Matovič na sociálnej sieti:

„Chcem sa týmto verejne ospravedlniť štátnej tajomníčke Ministerstva zdravotníctva Jane Ježíkovej za mimoriadne primitívne slová manžela riaditeľky Štátneho ústavu pre kontrolu liečív (ŠÚKL) Zuzany Baťovej. Verím, že jej blízky rodinný vzťah sa ŽIADNYM spôsobom neprejaví na postoji ŠÚKL k vakcíne Sputnik V.“, čím narážal na jej manželstvo so spomínaným novinárom.

Samotný Baťo totiž podľa jeho aktivít na sociálnej sieti už pred pár dňami zosmiešňoval dodanie tejto vakcíny na Slovensko a Ježíkovej, ktorá sa do diskusie s ním na facebooku zapojila, odkázal: „Zalez, odkiaľ si vyliezla.“



Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) sa v utorok ostentatívne ospravedlnil predsedníčke dozornej rady Európskej liekovej agentúry (EMA) za vyjadrenia premiéra Igora Matoviča (OĽANO), ktorý naliehal na EMA, aby zrýchlila v procese schvaľovania vakcín. Konkrétne Baťová v mene ŠÚKLu k tomu ironicky napísala:

„Verím, že dnešné vyjadrenie pána premiéra bolo výsledkom neznalosti procesov a neznalosti pracovného nasadenia expertov z celej EÚ, ktorí od času pandémie pracujú 24 hodín denne bez ohľadu na to, či sú Vianoce, sviatky alebo nedele. Dr. Christu Wirthumer-Hoche som dnes osobne kontaktovala a vyjadrila som jej svoje ospravedlnenie,“ spresnila riaditeľka ŠÚKL Zuzana Baťová.

Riaditeľka štátneho ústavu sa ospravedlnila šéfke EMA za Matoviča. Sám to zatiaľ nedokázal
Igor Matovič, ako je uňho zvykom, dnes opäť vyrobil Slovensku faux-pas, keď šéfku dozornej rady Európskej liekovej agentúry Christe Wirthumer-Hoche vyzval, aby začala pracovať 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Sám nebol doteraz ospravedlnenia... Čítať ďalej
09 | 03 | 2021 | Michal Filek