Na východe policajti kontrolujú, či obvodní lekári pracujú
04 | 03 | 2021 I Petra Demková

Viacerí lekári na východe Slovenska potvrdili, že polícia obchádzala ambulancie všeobecných lekárov a kontrolovala, či sú v práci. Prezidentka Regionálnej lekárskej komory Košice Valéria Vasiľová hovorí o ponižovaní a dehonestácii lekárov. Informácie prináša denník Pravda.


Prezidentka Regionálnej lekárskej komory Košice Valéria Vasiľová hovorí o ponižovaní. „Takéto konanie považujeme za vrchol dehonestácie. Doslova ponižovanie lekárov a všetkých ostatných zdravotníckych pracovníkov, ktorí denne bojujú za zdravie a životy svojich pacientov,“ skonštatovala Vasiľová.

Kšeftovanie s vakcínami? Na juhu Slovenska vraj dostanete dávku vakcíny za sto eur!
Hoci väčšina ľudí čaká na očkovanie proti koronavírusu v poradovníkoch, už aj na Slovensku sa našli podvodníci, ktorí s vakcínami kšeftujú. Ponúkajú vakcináciu takzvanou šiestou dávkou vakcíny. Redakcii RTVS sa podarilo zistiť, že sa tak deje v v... Čítať ďalej
04 | 03 | 2021 | Diana Zaťková


Pripomenula, že všeobecní lekári majú denne priemerne 70 pacientov. „Z toho desiatky telefonických konzultácií a mnohí sú doslova na pokraji vyčerpania,“ povedala prezidentka. Dodala, že komora chápe nespokojných pacientov, ktorí sa často nevedia dovolať svojmu lekárovi. „Ale to neznamená, že lekári nie sú v práci,“ upozorňuje Vasiľová.

Pravdou však je, že mnohí občania sa nevedia k základnej lekárskej starostlivosti dostať. Sťažujú sa, že ich obvodný lekár je dlhodobo nezastihnuteľný.

„Sme sklamaní, že potom, ako vláda deklarovala vo svojich opatreniach pomoc primárnemu segmentu, ktorý je pilierom nášho kolabujúceho zdravotníctva, sme sa dočkali nie pomoci, ale represií a dehonestovania. Žiadame príslušné orgány, aby okamžite prestali s takouto formou kontrol a radšej sa zamerali na kontrolu opatrení, prijatých na zamedzenie šírenia koronavírusu,“ vyhlásila Vasiľová.

Pripomenula, že v mimoriadnom nasadení sú všetci lekári a zdravotníci, ktorí by „privítali nielen od kompetentných orgánov, ale aj od všetkých spoluobčanov, spolupatričnosť, trpezlivosť a pomoc zdravotníkom naprieč celým segmentom“.

Škandál: Za 15 dní pandemickej PN-ky dostala žena od štátu 5,30 eura!
Doslova poburujúci obrázok z výplaty pandemickej PN-ky zverejnil vo svojom internetovom profile Szabolcs Benkovic. Ako uvádza, aj on to prevzal z internetu. Čítať ďalej
04 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik