Kšeftovanie s vakcínami? Na juhu Slovenska vraj dostanete dávku vakcíny za sto eur!
04 | 03 | 2021 I Diana Zaťková

Hoci väčšina ľudí čaká na očkovanie proti koronavírusu v poradovníkoch, už aj na Slovensku sa našli podvodníci, ktorí s vakcínami kšeftujú. Ponúkajú vakcináciu takzvanou šiestou dávkou vakcíny. Redakcii RTVS sa podarilo zistiť, že sa tak deje v v okolí Dunajskej Stredy. Polícia ľudí vyzýva, aby sa ozvali. Ministerstvo zdravotníctva o takomto biznise nič nevie.


Biznis má fungovať tak, že zariadenie, kde sa očkuje, papierovo vykáže šiestu dávku ako nepoužiteľnú, ale v skutočnosti ju z ampulky do striekačky vytiahne. Následne ju za sto eur ponúkne záujemcovi. Takýmto spôsobom mohli byť podľa zdroja RTVS zaočkovaní nielen ľudia po známosti, ale dokonca aj niektoré firmy a ich zamestnanci.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí  o podobných praktikách nevie.„Potreboval by som viac informácií, ale šiesta dávka sa používa a čo vieme, máme dostatok striekačiek, ktoré zabezpečujú, že sa tá šiesta dávka dá vytiahnuť,“ povedal pre Rádiožurnál na Rádiu Slovensko.

Redakcia kontaktovala aj hovorcu siete polikliník, ktoré v Dunajskej Strede prevádzkujú vakcinačné centrum. Ten vylúčil akúkoľvek možnosť systémového zlyhávania a obchádzania zákona. Zároveň tvrdí, že šieste dávky nemocnica odoberá ako jedna z prvých a nevychádzajú nazmar.

Chce Západ vymeniť Matoviča? Taraba v tom má jasno
Nezaradený poslanec Tomáš Taraba prezradil na sociálnej sieti podrobnosti svojho stretnutia s jedným zo zahraničných diplomatov. Podľa neho premiér Igor Matovič svojím rozhodnutím kúpiť ruskú vakcínu Sputnik V stratil podporu... Čítať ďalej
04 | 03 | 2021 | Diana Zaťková