Advokáti poslali za smrť svojho kolegu odkaz Kolíkovej aj Lipšicovi!
03 | 03 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Zbor väzenskej a justičnej stráže eviduje v ústavoch na výkon väzby a na výkon trestu odňatia slobody prvé úmrtie v súvislosti s novým koronavírusom.


Zosnulým je jeden z obvinených v kauze Dobytkár, ide o právnika Ľubomíra Krivočenka. Informáciu priniesol portál tvnoviny.sk. Obvinený bol väzobne stíhaný od minulého roku.  Informáciu potvrdila ministerka spravodlivosti Mária Kolíková.
Advokáti chcú dôsledné prešetrenie úmrtia

Slovenská advokátska komora (SAK) vyjadrila sústrasť manželke a pozostalým advokáta Ľubomíra Krivočenka. Stanovisko komory poskytla jej hovorkyňa Alexandra Donevová. SAK zároveň žiada ministerku spravodlivosti aj kompetentné orgány o dôsledné prešetrenie úmrtia.

 

Právnik obvinený v kauze Dobytkár podľahol vo väzbe Covid-19. Rodinu o jeho stave neinformovali!
Ďalší škandál vo väznici. Advokát Ľubomír Krivočenko dostal za múrmi väznice koronu. Po prevoze do nemocnice manželke odmietli povedať o jeho stave, pretože rodine vraj chýbalo overené splnomocnenie. Po týždni jej však oznámili, že manžel... Čítať ďalej
02 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik


 

Špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica zas žiada o preverenie medializovaných informácií o postupe jeho podriadeného prokurátora, ktorým advokátovi nebolo umožnené ani na násobnú žiadosť podpísať splnomocnenie na oboznámenie sa so zdravotným stavom.

„Od momentu, keď ústav zistil, že takáto osoba je pozitívna, jej bola poskytovaná ambulantná starostlivosť v rámci ústavu, keď sa stav zhoršil, vyšetrenia boli realizované v civilnej nemocnici v Bratislave, a potom bola osoba hospitalizovaná v Trenčíne,” priblížila Kolíková.

Tam po šiestich dňoch pacient zomrel. Podľa Kolíkovej sa napriek snahe nepodarilo pre obvinenú osobu zabezpečiť lôžko s pľúcnou ventiláciou.
Ohniská nákazy sa vraj priebežne menia

„Aktuálne je z personálu ústavov infikovaných 186 osôb, aktuálne infikovaných väznených osôb je 471,” spresnila ministerka. Dodala, že ohniská nákazy sa priebežne menia, posledné bolo v Ilave.

Ďalší nezákonný únik zo spisu zneužitý na očierňovanie gen. Lučanského. A vyšetrovateľ Čurilla mlčí
02 | 03 | 2021 | editor01hd