Mičovského hovorkyňa prišla do práce ožratá. Nafúkala a dostala hodinovú výpoveď
02 | 03 | 2021 I editor01hd
Anežka Šrojta Hrdá, hovorkyňa ministra poľnohospodárstva Jána Mičovského, prišla do práce ožratá. Z Trnavy sa dopravila do Bratislavy autom. Na parkovisku ministerstva jej dali fúkať a zistili jej 0,3 promile. Dostala hodinovú výpoveď.

K faux pas malo dôjsť v piatok doobeda minulý týždeň. Riaditeľka odboru komunikácie a marketingu a hovorkyňa Anežka Šrojta Hrdá po príchode na ministerstvo podstúpila test na alkohol, informuje ereport.sk.

Podľa informácii portálu docestovala hovorkyňa do práce autom z Trnavy. Na pracovisku jej bol v dychu zistený alkohol. Škandál šéfky odboru Šrojty Hrdej začalo vedenie ministerstva riešiť až v pondelok. Hovorkyňa dostala hodinovú výpoveď a pekne sa z ministerstva porúčala.

Potom, ako nafúkala 0,3 promile, chcela Hrdá podstúpiť aj krvný test na alkohol. Vybrala si na to Fakultnú nemocnicu v Trnave. Na tom by nebolo nič zvláštne, ak by jej už niekoľko mesiacov nešéfoval Hrdej manžel Vladislav Šrojta. Na čele nemocnice je od konca minulého roka. Jej zriaďovateľom je ministerstvo zdravotníctva. Džob mu mesačne vynesie 2 500 eur.

Šrojtovci sú známi aj tým, že sa poznajú s trnavským županom Jozefom Viskupičom. Zdieľajú s ním na sociálnej sieti aj niekoľko naozaj kamarátskych fotografií.


Zaujímavým faktom je, že Šrojta do sveta zdravotníctva prišiel úplne z inej branže. V minulosti totiž pôsobil na čele Toyota Financial Services Slovakia poskytujúcom leasingové služby na značky ako Toyota a Lexus. V júli minulého roku ako konateľ spoločnosti skončil. A šmahom ruky je z neho riaditeľ nemocnice.


Vládni politici sa správajú tak, akoby bol Sputnik otravou na potkany (Aneta Leitmanová)
01 | 03 | 2021 | Aneta Leitmanová