Matovič nie je problém, ale jeho produkt. A horkou liečivou tabletkou
02 | 03 | 2021 I Aneta Leitmanová
Problém Slovenska je oveľa hlbší ako zľahka psychotický premiér Matovič. Aj keď to znie nepravdepodobne, predseda OĽANO je horkou tabletkou, čo nás možno z tohto hlavy bôľu vylieči.
Dolu vodou s Matovičom aj Slovenskom

Pred rokom sme mali voľby. Vyhral Igor Matovič. Ujal sa moci a od tej chvíle to ide s jeho preferenciami dole vodou. Niekto by povedal, že čert ber preferencie OĽANO, keď už takmer rok to ide kvôli Matovičovi dolu vodou najmä so Slovenskom. A práve to by bol veľký omyl.

Právnik obvinený v kauze Dobytkár podľahol vo väzbe Covid-19. Rodinu o jeho stave neinformovali!
Ďalší škandál vo väznici. Advokát Ľubomír Krivočenko dostal za múrmi väznice koronu. Po prevoze do nemocnice manželke odmietli povedať o jeho stave, pretože rodine vraj chýbalo overené splnomocnenie. Po týždni jej však oznámili, že manžel... Čítať ďalej
02 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik


So Slovenskom to išlo z kopca oveľa skôr. A oveľa dlhšie. A vinníkom nebol Matovič, ba dokonca žiaden iný politik. Matovič nie je pôvodcom slovenských problémov, on je ich produktom. Škaredým, psychotickým a nesympatickým produktom. Aby sme nechodili okolo horúcej kaše, musíme si na rovinu povedať, že problém sa volá volič. Alebo spoločnosť. Ak by nebol problém v nás, nemohol by sa stať premiérom v tejto krajine Matovič.
Neradujme sa predčasne

Na jeho mieste by bol iný nedokonalý ľudský tvor. Avšak bol by normálny a každodenné riadenie krajiny aj bežné politické prekáračky by uskutočňoval normálnym spôsobom. Mali by sme voči nemu množstvo oprávnených výhrad, podozrievali by sme ho z neprávostí a občas by sme na jeho adresu utrúsili šťavnaté slovo. No v našom politickom slovníku by sa tak často neskloňovali výrazy z psychologickej a psychiatrickej terminológie. Slovom keby sa spoločnosť nachádzala v normálnom stave, nevygenerovala by nenormálneho premiéra. A spolu s ním hromadu ďalších, podobne abnormálnych týpkov.

http://www.hlavnydennik.sk/2021/03/02/novinarka-todova-s-manzelom-si-ziju-nad-pomery-maju-byt-v-lokalite-pociatka-a-suchobu/

Mnohí sa tešia, že koalícia sa po kauze Sputnik otriasa v základoch. Zatiaľ je to predčasné. Jednak preto, lebo Sulík s Remišovou robia iba bu-bu-bu a majú ďaleko k reálnym činom. Okrem iného im v tom bráni absencia realistického kroku B po prípadnom povalení vlády. Oslavy otrasov v koalícii sú predčasné aj preto, lebo aj keby Matoviča hneď zajtra internovali v luxusnom sanatóriu, s ním by neodišiel problém tejto spoločnosti.
Klin sa klinom vyráža

Predstavme si na chvíľu, že v čase Covid-19 by bol premiérom stále Peter Pellegrini a Matovič opozičným poslancom. Čo by sa asi tak dialo?

Továrne by nestíhali vyrábať sviečky, pretože opozičný poslanec Matovič by ich pálil po tisícoch pred príbytkami členov vlády.

Z predajní by zmizli krompáče, lopaty a rýle, pretože opozičný poslanec by obdarúval náradím na kopanie hrobov každého, o kom by si zmyslel, že je zodpovedný za obete vírusu.

A polícia by nestíhala odkláňať dopravu v obciach a mestách, pretože by organizoval procesie na pohreby každej (aj domnelej) obete ochorenia Covid-19.

Lenže to nie je všetko. Čo by robilo množstvo ľudí - aj tí, čo ho dnes majú plné zuby? Tlieskali by mu, lajkovali ho na Facebooku a verili by, že jeho primitivizmus maskovaný za priamočiarosť je liekom na všetky spoločenské problémy. Isteže je pravda, že čím skôr sa Matoviča zbavíme, tým pre Slovensko lepšie. Nemali by sme však zabúdať na to, že on nie je problémom tejto krajiny, ale jeho produktom.

A v duchu porekadla, že klin sa klinom vyráža, možno konštatovať, že Matovič je svojím spôsobom aj liečbou šokom. Po jeho odchode sa snáď konečne umúdrime.

Danko: Matovič svojím cirkusom porušil dohodu s Rusmi. Nechceli dovoz Sputniku popularizovať
Predseda SNS Andrej Danko tvrdí, že Igor Matovič porušil dohodu s Rusmi o podmienkach dovozu Sputniku. Moskva vraj nechcela, aby sa okolo toho robil cirkus, pretože v samom Rusku je vakcíny nedostatok. Čítať ďalej
02 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik