Koľko stálo minuloročné plošné testovanie? Ministerstvo odhalilo astronomickú sumu
02 | 03 | 2021 I Timotej Dudka

Celoplošné testovanie populácie na prítomnosť ochorenia COVID-19 vyšlo štát takmer 120 miliónov eur. Informuje o tom portál Plus jeden deň.


Vyše 99 miliónov eur bolo vyčlenených jednotlivým rezortom a inštitúciám zo všeobecnej pokladničnej správy. V rámci upraveného limitu rozpočtu boli zabezpečené i výdavky v celkovej sume 20,78 milióna eur.

Ministerstvu vnútra bolo pridelených viac ako pol milióna eur určených na tlač medicínskych certifikátov. Ďalších vyše temer päť miliónov eur určených pre rezort na odmeny pre príslušníkov policajného i hasičského zboru, horských záchranárov, občianskych zamestnancov a zamestnancov aparátu ústredného orgánu Ministerstva vnútra SR.

Deväť miliónov eur bolo ministerstvu vnútra preplatených na ďalšie výdavky a ministerstvu obrany 42,66 milióna eur na úhradu výdavkov spojených s prípravou a vykonaním plošného testovania. Odmeny pre zamestnancov predstavovali sumu 11,77 miliónov eur a Správa štátnych hmotných rezerv SR dostala z rozpočtu viac ako 50,94 milióna eur na zabezpečenie materiálnych zásob.

Ak nejakí vedci schvaľujú celoplošné testovanie, tak sú to vedci-biznismeni, tvrdí Taraba
Balík nových opatrení, ktorý po niekoľkodňovom rokovaní premiéra s vedcami predstavili verejnosti, zhodnotil v statuse na Facebooku aj nezaradený poslanec Tomáš Taraba. A aj teraz kriticky. Čítať ďalej
01 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik