Čo sa stalo s Matovičom? Najprv Sputnik V a teraz toto?
01 | 03 | 2021 I Ivan Mihale
Čo sa stalo s premiérom Igorom Matovičom a s jeho komunikáciou na Facebooku? Podľa odborníkov zrejme spolupracuje s odborníkmi, píše sme.sk.

Správna komunikácia smerom k „publiku“ je, zdá sa, nová cesta, ktorú zvolil premiér Matovič. Podľa viacerých zdrojov zmenil rétoriku a „priháranie pod zadkom“ sa snaží hasiť aj odborníkmi na komunikáciu. Začal s tým, ako inak, na sociálnej sieti.

Pri niektorých statusoch premiéra Matoviča by nezainteresovaný pozorovateľ mohol nadobudnúť pocit, že predseda vlády prechádza zmenou komunikačného štýlu. V skutočnosti však ide len o zdanie.

Pre agentúru SITA to povedal politológ Radoslav Štefančík z Fakulty aplikovaných jazykov Ekonomickej univerzity v Bratislave. Doplnil, že niektoré jeho statusy vyzerajú skutočne profesionálne a je možné za nimi vidieť „ruku odborníka" na komunikáciu

Podľa politológa komunikuje viac profesionálne. „Skôr vyzdvihuje pozitívnu stránku veci, menej kritizuje, vyhýba sa téme Richard Sulík. Medzi nimi sa však sem-tam mihne ,statusík´, ktorý dozaista písal Igor Matovič. Spravidla je negatívne ladený, kritizuje, objavujú sa v ňom expresívnejšie výrazy, sem-tam je doplnený o infantilný obrazový materiál," upozorňuje Štefančík.

Politológ na dodal, že pri odmietnutí tvrdenia „o duševnom rozpoltení predsedu vlády“ vychádza, že písanie statusov začal konečne delegovať na niekoho, kto k tomu pristupuje profesionálnejšie a zodpovednejšie.



Matovičov triumf: Slovensko nakúpi dva milióny kusov ruskej vakcíny Sputnik V
01 | 03 | 2021 | sefredaktor