Krajčího organizácia sa riadne sekla! Slovensku pridala vyše sto obetí Covidu
28 | 02 | 2021 I Diana Zaťková

Podľa prvých informácií z nedele malo na Slovensku pribudnúť až 223 úmrtí súvisiacich s novým koronavírusom. Pre mnohých bolo takéto vysoké číslo šok. Národné centrum zdravotníckych informácií sa však seklo o viac než stovku, informuje portál ereport.sk.


“Prostredníctvom RT-PCR testov zachytili v sobotu na Slovensku 1815 pozitívnych na ochorenie COVID-19, vykonali 8839 testov. Počet úmrtí súvisiacich s novým koronavírusom sa zvýšil o 223Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na webovej stránke covid-19.nczisk.sk,” takto vyšla prvá nedeľná informácia o výsledkoch testov za sobotu.

No ukázalo sa, že vysoké číslo je nesprávne. “Počet úmrtí súvisiacich s novým koronavírusom sa zvýšil o 114. Nesprávnu informáciu zverejnilo Národné centrum zdravotníckych informácií,” takto uviedla opravu  tlačová agentúra.

Za chybou, ktorá mnohých Slovák zrejme poriadne vystresovala je štátna príspevková organizácia, ktorej zriaďovateľom je Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky. Teda Národné centrum zdravotníckych informácií, ktoré analyzuje zdravotnícke informácie.

Podľa odborníka nás čaká ďalšia vlna pandémie. Horšia ako všetky predošlé dohromady
Ďalšia vlna pandémie má podľa českého odborníka udrieť už v marci. S novými mutáciami koronavírusu opatrenia, ktoré boli účinné, už nezaberajú. Objavila sa vyššia nákazlivosť, vyššia úmrtnosť, výrazne sa znížil vek hospitalizovaných. Nové mutácie... Čítať ďalej
28 | 02 | 2021 | Diana Zaťková