Blaha: "Seniori že nevytvárajú hodnoty a mali by teda umrieť? Veď to je hnus! Kde je prokurátor?"
28 | 02 | 2021 I Michal Filek

"A je to oficiálne. Vládna koalícia doslova odpísala staršiu generáciu," píše vo svojom najnovšom statuse na facebooku poslanec Ľuboš Blaha. 




O našich mamách a otcoch sa dnes vyjadrila šéfka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová nasledovne. Citujem: "Ľudia nad 65 rokov už nevytvárajú ekonomickú hodnotu“. Takto začal svoj najnovší status Blaha.




A vraj sa treba starať o tých, čo ekonomickú hodnotu vytvárajú.




Podľa Blahu to v preklade znamená toto - seniori nech umrú, prioritou sú mladí draví podnikatelia. Ak nie si mlaďoch a nie si z bratislavskej kaviarne, nemáš právo žiť. Až sem to vraj dopracoval slovenský neoliberalizmus.




Ak by nebolo seniorov, nebolo by čo rozkradnúť


"Vážená SaS-ka, dovoľte, aby som vám pripomenul, že nebyť našich starých mám a starých otcov, tak by na Slovensku nebolo nič, čo by ste mohli rozkradnúť, sprivatizovať a privlastniť si "ekonomickú hodnotu". Dovoľte, aby som vám pripomenul, že existuje koncept tzv. striebornej ekonomiky. Podľa nej je staršia generácia mimoriadne dôležitá pre celkové fungovanie ekonomiky. Či už vďaka tomu, že opatruje vnúčatá, vytvára stabilný dopyt, zveľaduje svoje okolie a posúva životné skúsenosti."




Blaha podotkýka, že ak toto nie je ekonomická hodnota, ale kšefty všelijakých finančných skupín a oligarchov sú klenot ekonomiky, potom sa nečudujú, že im ľudia hovoria liberálni fašisti.




"A po tretie, dovoľte, aby som vám pripomenul, že v normálnej ľudskej spoločnosti fungujú aj iné hodnoty, ako je ekonomický výkon. Asi ste o tom nikdy nepočuli, ale existujú aj také hodnoty ako ľudskosť, spolupatričnosť či solidarita."




Blaha: "Ľudia majú plné zuby neoliberálneho systému, ktorý ich zotročuje, ubíja a zbavuje svojprávnosti"
Ľuboš Blaha chváli alternatívne médiá. V nich je priestor na hlbšiu diskusiu. Tie štandardné podľa neho neponúkajú alternatívy, systémovú kritiku ani skutočný dialóg. "Zívam, keď si na diskusie v nich čo i len pomyslím," napísal v najnovšom... Čítať ďalej
27 | 02 | 2021 | Michal Filek






Seniori sú najohrozenejšou skupinou z hľadiska Covidu. Zaslúžia si, podľa poslanca, aby ich štát prioritne chránil. Odpísať ich ako tých, čo "už nevytvárajú ekonomickú hodnotu" je neuveriteľne cynické, necitlivé, surové a kruté.



Mali by sa ospravedlniť!





"Za tieto slová by poslankyňa Zemanová mala okamžite zložiť mandát a vláda by sa za ňu mala ospravedlniť celému národu. Ak to neurobí, potvrdí, že Zemanová hovorila v mene ich všetkých - a že ich ženie nenávisť a neúcta k seniorom, ktorých sa chcú zbaviť ako starej pokazenej práčky. Hnus."




To je vraj ten historický moment, keď sa neoliberalizmus premenil na fašizmus - trh rozhodne, kto bude a kto nebude žiť. Logicky to nemohlo dopadnúť inak - stačí si, ako tvrdí, prečítať tie cynické prasačiny od Spencera až po Hayeka a viete, že to muselo skončiť takto.




"Musíme si chrániť našich rodičov pred Matovičom, Sulíkom a takýmito bezohľadnými Zemanovými. Našim mamám a otcom vďačíme za všetko. Takéto extrémne výroky, aký zaznel v Slovenskom rozhlase, by mala riešiť NAKA, pretože diskriminácia na základe veku je útokom na základné ľudské práva - tak čo, pán prokurátor Honz, spíte?!"




Blaha odhalil, čo má rád: Tottenham Hotspur, Che Guevara, havy metal, knihy a ... to najvzácnejšie!
Ľuboš Blaha si do poslaneckej kancelárie v parlamente pozval svoje deti. Dozvedeli sme sa, že má rád Tottenham Hotspur, Che Guevaru, aj havy metal. Kancelária má vraj ale aj plnú kníh. Chce totiž, aby z Adamka a Lillinky vyrástli múdry a vzdelaní... Čítať ďalej
27 | 02 | 2021 | Michal Filek