Zuriana obvinil kajúcnik, podobne ako Lučanského. Generál zomrel v base, šéf NAKA má stále previerku
27 | 02 | 2021 I Michal Filek

Zuzana Šubová je bývalá podpredsedníčka Štátnych hmotných rezerv. V minulosti pôsobila na viacerých ministerstvách. So svojom najnovšom statuse na facebooku vyslovila niekoľko závažných otázok a zistení vo vzťahu k riaditeľovi NAKA Branislavovi Zurianovi o ktorom bývalý námestník riaditeľa SIS a v súčasnosti kajúcnik Boris Beňa tvrdí, že vynášal utajované informácie. 





Je nespochybniteľným faktom, že napríklad generál Milan Lučanský skončil po obvinení kajúcnika okamžite za mrežami, kde prišiel o život. A nebol sám. Zurian nielenže behá stále po slobode, ale dokonca stále zotrváva na svojom poste.



"Akcia Judáš znamenala zadržanie nielen bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského, ale aj už bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu. Ten tvrdí, že mu utajované informácie vynášal prvý muž Národnej kriminálnej agentúry Branislav Zurian," píše v statuse Šubová.






Podľa nej ak takúto informáciu povie ,,kajúcnik" Boris Beňa, tak ju treba brať vážne. Ak by vraj niektorí namietali, že kajúcnik Beňa chce teraz hádzať špinu na všetkých, len aby sa dostal z väzby, tak by to na prvý pohľad mohlo vyzerať, ako logické vysvetlenie.



"V kontexte slov šéfa LYNX komanda Štefana Hamrana, ktorý pri verejnom vypočutí spochybnil morálny kompas Branislava Zuriana by som túto možnosť do značnej miery úplne vylúčila," dodáva Šubová.



Zurian rovná sa otáznik



Ďalej cituje Štefana Hamrana, ktorý pri verejnom vypočutí na post policajného prezidenta o Zurianovi povedal: „Pán Zurian je pre mňa veľký otáznik.“  Podľa slov Hamrana je Zurian profesionál, ale nemá istotu o jeho morálnom kompase.







"Štefan Hamran nie je žiadny kajúcnik, ale dlhoročný šéf Útvaru osobitného určenia PZ SR, ktorý pozná vnútorné prostredie polície oveľa viac, ako ktokoľvek z nás. Policajný prezident by mal naozaj dôsledne vyhodnotiť všetky informácie a mal by reálne uvažovať aj o výmene šéfa NAKA.  Určite by to pomohlo a to hlavne vo vzťahu k prinavráteniu dôvery v Policajný zbor. Rešpektujem prezumpciu neviny, ale taktiež nemôžem byť hluchá a slepá k pochybnostiam, ktoré tu vo vzťahu k šéfovi NAKA sú."



Otvorenie bezpečnostnej previerky Branislava Zuriana by, podľa Šubovej, mala byť samozrejmosť.




Šéf NAKA sa bude spovedať policajnému prezidentovi. Úniky tajných informácií rieši inšpekcia
Aj keď riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Branislav Zurian vylučuje, žeby kajúcnikovi Borisovi Beňovi poskytol informácie o odpočúvaní bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa, bude musieť podrobnosti obvinení... Čítať ďalej
26 | 02 | 2021 | Diana Zaťková