Šéf NAKA sa bude spovedať policajnému prezidentovi. Úniky tajných informácií rieši inšpekcia
26 | 02 | 2021 I Diana Zaťková

Aj keď riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Branislav Zurian vylučuje, žeby kajúcnikovi Borisovi Beňovi poskytol informácie o odpočúvaní bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa, bude musieť podrobnosti obvinení vysvetľovať na najvyšších miestach, informoval portál topky.sk.



Bývalému prvému námestníkovi Slovenskej informačnej služby Borisov Beňovi hrozí doživotný trest pre vydieranie. Zadržali ho počas akcie JUDÁŠ elitní policajti NAKA v decembri 2020. Hrozba vysokého trestu bola pre neho zrejme veľkou motiváciou na to, aby začal spolupracovať s políciou pri odhaľovaní iných trestných činov.



Najnovšie si zobral na mušku súčasného šéfa Národnej kriminálnej agentúry Branislava Zuriana. Beňa opísal ako sa Zuriana pýtal na to, či je odpočúvaný Ľudovít Makó. Ten je v súčasnosti tiež dôležitým svedkom vo viacerých kauzách.

"Zavolal som riaditeľovi NAKA, ktorý mi povedal, že je to pravda. Že začali vyšetrovanie vo veci, kde ako podozrivý vystupuje pán Makó a sú tam nasadené ITP (odpočúvanie) a že mi bližšie vysvetlí na osobnom stretnutí. Dohodli sme sa na druhý deň v kaviarni v centre mesta,“ vypovedal exsiskár Beňa a objasnil okolnosti, za ktorých sa dostal až k najtajnejším informáciám, ktoré sa Ľudovít Makó nemal nikdy dozvedieť.

Šáf NAKA odmieta obvinenia kajúcnika: Žiadne utajované informácie som nevynášal!
Riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Branislav Zurian vylučuje, žeby kajúcnikovi Borisovi Beňovi poskytol informácie o odpočúvaní bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa, informuje portál... Čítať ďalej
26 | 02 | 2021 | Diana Zaťková


„Na tomto stretnutí mi povedal, že bolo začaté trestné stíhanie vo veci úkladnej vraždy, kde mal ako podozrivý stupovať pán Makó. ITP (odpočúvanie) bolo nasadené na neho a spoločne aj ďalšie štyri osoby,“ prezradil riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry Branislav Zurian príslušníkovi SIS detaily z prípadu.

Policajný prezident Peter Kovařík sa o vzniknutej situácii bude s Branislavom Zurianom rozprávať. Zároveň dodal, že vyšetrovatelia majú jeho plnú dôveru. „Svojimi vyhláseniami nechcem zasahovať do prebiehajúceho vyšetrovania prípadu Judáš. S dozorujúcim prokurátorom som v kontakte a vyšetrovatelia majú moju dôveru. V každom prípade sa budem s riaditeľom NAKA na budúci týždeň o vzniknutej situácii rozprávať,“ povedal pre Topky Kovařík.

Kajúcnik a bývalý SIS-kár obvinil šéfa NAKA, že vynášal utajované informácie o vražde vyšetrovateľa!
Bývalý prvý námestník Slovenskej informačnej služby (SIS) obvinený z vydierania v kauze JUDÁŠ Boris Beňa usvedčuje riaditeľa NAKA Branislava Zuriana z vynášania utajovaných informácií. Zurian vraj vyzradil detaily, ktoré sa týkali vyšetrovania... Čítať ďalej
26 | 02 | 2021 | Diana Zaťková


Šef NAKA Branislav Zurian sa po medializácii informácií o vynesení utajovaných skučností o príprave úkladnej vraždy jeho podriadeného rozhodol reagovať aj prostredníctvom tlačového oddelenia. „K výpovedi kajúcnika B. B., bývalého vysokopostaveného funkcionára SIS, sa podrobne vyjadrím pred vyšetrovateľom."

"Považujem však za dôležité objasniť niektoré skutočnosti aj prostredníctvom médií. Pretože moje blízke a aj pracovné okolie nevie, ako si má vysvetliť tieto informácie. Absolútne vylučujem, že by som kajúcnikovi B. B. poskytol informácie o odpočúvaní Ľudovíta Makoá," bráni sa Zurian a dodáva: "Ako príslušník policajného zboru som vždy dodržiaval zákon a snažil sa zločin postihovať, nie mu pomáhať, o čom svedčia aj výsledky NAKA pod mojim vedením."

Desivé detaily o vražde v Martine: Obvinení mŕtveho fotili a chválili sa svojím činom
Pri brutálnej vražde, ku ktorej prišlo na okraji Martina, nešlo o žiadny skrat alebo chvíľkové pominutie mysle, tvrdí portál 1pluska. Svedčia o tom výpovede obvinených mladíkov Milana a Ruda pred Špecializovaným trestným súdom v... Čítať ďalej
26 | 02 | 2021 | Diana Zaťková