Ťapáková si podala Valla. Obvinila ho, že sa o hlavné mesto nestará
27 | 02 | 2021 I Diana Zaťková

Primátor Bratislavy Matúš Vallo sa vložil do vášnivej diskusie o výrube stromov na bratislavskej Drotárskej ulici. To, že stromy v hlavnom meste miznú, ho poriadne naštvalo. Do Valla sa však na sociálnej sieti pustila bývalá šéfka Markízy Zuzana Ťapáková. Toto nie je jediný problém, ktorý neviete vyriešiť!


„Výrub stromov na Drotárskej ulici je nesmierne smutná udalosť, ktorá musela naštvať úplne každého,“ všimol si príspevok primátora na sociálnej sieti portál 1pluska.sk. Vallo navrhuje zmeniť zákon tak, aby mali magistrát a mestské časti v takýchto prípadoch možnosť zasiahnuť.

„Táto udalosť viac než na osobné zlyhanie poukazuje na systematický problém nastavenia kompetencií v meste. Tiež na spôsoby niektorých developerov alebo vlastníkov pozemkov, ktorí absolútne necitlivo narábajú so svojím majetkom. Poukazuje aj na pretrvávajúce bremená z dávnejšej minulosti, kedy dopady rozhodnutí naplno pociťujú obyvatelia Bratislavy až dnes,“ vysvetľuje Vallo.

"Kríza graduje, ideme do vojnového režimu. Vláda chce zavrieť krajinu!" tvrdí Juraj Draxler
Parlament v piatok odsúhlasil predĺženie núdzového stavu, ktoré opozícia ostro skritizovala. V kritike pokračuje aj exminister školstva Juraj Draxler vo svojom statuse na sociálnej sieti. Čítať ďalej
27 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik

Rozbehli výsadbu

Strata ďalších stromov v Bratislave je o to frustrujúcejšia, že prichádza v čase, keď aj vďaka podpore obyvateľov magistrát úspešne rozbehol rozsiahlu výsadbu stromov a zelene.  V rámci projektu 10 000 stromov. „Na jednej strane sadíme všade tam, kde nám v tom inžinierske siete nebránia, na druhej strane nám v dôsledku bremien z minulosti a necitlivého prístupu niektorých developerov stromy miznú,“ rozčúlil sa Vallo.

I keď väčšina komentárov s ním súhlasila, objavila sa aj jedna výčitka. Bývalá riaditeľka televízie Markíza Zuzana Ťapáková vytiahla ďalší problém problém: „A čo urobíme s krásnym parkom a pamiatkou v rámci areálu “Mičurin”, ktorý sme vraj ako mesto prehrali v konkurze?? A to nebolo za bývaleho primátora,“ pustila sa pred všetkými Ťapáková do Valla.

Danko: Slovensko sa stáva banánovou republikou. Pani prezidentka, zastavte to!
Predĺženie núdzového stavu ťažko znáša aj Andrej Danko, predseda mimoparlamentnej SNS. Opäť sa preto rozhodol v statuse apelovať na prezidentku, aby premiéra z jeho funkcie zosadila. Čítať ďalej
27 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik


„My sme to neprehrali v konkurze, mesto tie pozemky nevlastnilo. Zúčastnili sme sa dražby, kde sa predávali, lebo sme chceli tie pozemky získať pod kontrolu ale cena, ktorú ponúkol za ne developer bola príliš vysoká na to, aby sme ju mohli prevýšiť,“ začal sa brániť primátor.

Ťapáková sa však nedala: "Myslím, že bolo treba viac zabojovať a iste aj zaplatiť. Nádherné miesto s výhľadom na hlavné mesto. Ostáva len dúfať, že mesto môze mať nejaký vplyv na to, čo sa tam vybuduje a že to nebudú len garáže a offices."

Pracujete z domu? Pozor na tieto zmeny platné už od 1. marca!
27 | 02 | 2021 | Diana Zaťková