Putin Západu: Siahnite na Rusko a polámeme vám ruky!
27 | 02 | 2021 I sefredaktor
Preklad: Redakcia HD 27/02/2021

Siahnite na Rusko a polámeme vám ruky!: takto preložil do „bežnej reči“ slová ruského prezidenta izraelský vojenský expert Jakov Kedmi. Putin pred bývalými kolegami z FSB na adresu Západu povedal: „Hovorte si o Rusku čo len chcete, ale pri akýchkoľvek pokusoch o destabilizáciu zvnútra všelijakými politickými hrami, čakajte tvrdú odpoveď“.Uviedol Polit.info.

Všetky pokusy Američanov alebo Európanov ovplyvňovať Moskvu v akýchkoľvek otázkach vrátane Krymu alebo Donbasu sú vopred odsúdené na neúspech. Takýto odkaz poslal ruský prezident Vladimír Putin zo zasadnutia rady Federálnej bezpečnostnej služby (FSB). Teda ruskej „tajnej služby“.

Aspoň takto ho pochopil izraelský politológ a vojenský expert Jakov Kedmi. Slová ruského prezidenta okomentoval pre kanál Iton-TV na YouTube.

Západ chce presunúť zodpovednosť za situáciu na Rusko

Ako príklad Kedmi spomenul neúspech Minských dohôd o mierovom urovnaní situácie na Donbase. Pričom je jasné, že vinu nesie výlučne Kyjev. Nikto vo svete sa ale podľa izraelského analytika nechce miešať do „chaosu v ukrajinskej politike“. Preto chce Západ presunúť zodpovednosť za situáciu na Rusko. Zjavne bez šance.

Zbytočné tlačiť

„Je zbytočné tlačiť na Rusko. Dnes ho nemožno ničím zvonku ovplyvniť,“ zdôraznil Kedmi.  Najmä po tom, čo Putin povedal na stretnutí rady FSB pred jej zamestnancami. Podľa Kedmiho zaznel absolútne jasný a jednoznačný postoj. „Hovorte si o Rusku čo len chcete. Ale ak naň zdvihnete ruky, zlomíme vám ich,“ vysvetlil slová Putina izraelský vojenský expert.


Politika vonkajšieho tlaku nemá šance

Putin na zasadnutí predstavenstva FSB 24. februára 2021 uviedol, že politika vonkajšieho tlaku na Rusko, napríklad zasahovaním do vnútorných záležitostí alebo uvalením sankcií, nemá vyhliadky. Prezident Ruskej federácie dodal, že Moskva je pripravená viesť so zahraničnými partnermi dialóg. Robiť kompromisy ale bude len na základe rešpektu a vzájomného prospechu.



Rusko je posledným ostrovom slobody na svete, tvrdí Volodin
22 | 02 | 2021 | Diana Zaťková
si robte, čo chcete"


Kedmi upozornil na varovanie, ktoré Putin vyslal. „Mimo Ruska si robte, čo chcete. Ak sa chcete rozprávať, budeme sa rozprávať. Ale iba o obchodných záležitostiach. A pri akýchkoľvek pokusoch o destabilizáciu zvnútra všelijakými politickými hrami, čakajte tvrdú odpoveď“, pripomenul Kedmi slová ruského prezidenta. „A nie náhodou ich vyslovil na zasadnutí rady FSB,“ vraví Kedmi.

USA vojensky na Rusko jednoducho nemá

Počas úradu Vladimíra Putina získalo Rusko pokročilé strategické zbrane. Najmä hypersonické systémy. Tým stratili USA vojenskú výhodu pri presadzovaní nátlakovej politiky. „Vďaka tomu je teraz pre Biely dom scenár priamej vojenskej konfrontácie s Ruskom úplne nemysliteľný,“ uzavrel Kedmi.