Blaha: "Ľudia majú plné zuby neoliberálneho systému, ktorý ich zotročuje, ubíja a zbavuje svojprávnosti"
27 | 02 | 2021 I Michal Filek

Ľuboš Blaha chváli alternatívne médiá. V nich je priestor na hlbšiu diskusiu. Tie štandardné podľa neho neponúkajú alternatívy, systémovú kritiku ani skutočný dialóg. "Zívam, keď si na diskusie v nich čo i len pomyslím," napísal v najnovšom statuse na facebooku. 


V korporátnych televíziách, podľa Blahu, dnes prakticky neexistuje priestor pre hlbšie diskusie. "Poznáte to. Väčšinou to prebieha tak, že "pán poslanec, ste za alebo proti" a keď náhodou chcete použiť argument, tak vás moderátor zahriakne, že čo si to dovoľujete použiť rozvitú vetu," píše poslanec.




Celá politická diskusia sa vraj splošťuje na barikádovú vojnu a leví podiel na tom nesú práve povrchné médiá, ktoré sa potom náramne čudujú, že je v politiky toľko skratiek a nenávisti. Neponúkajú alternatívy, systémovú kritiku ani skutočnú dialóg, vytláčajú z verejnej diskusie iné ako liberálne názory, uzavreli sa do svojej klietky a ostrakizujú každého, kto prelamuje ich stereotypy. Tvrdí to Blaha.





Droba obhajuje návrat do škôl. Nechceme mať deti s psychickými problémami
Juraj Droba, župan Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) sa pre portál hnonline.sk rozhovoril o otváraní škôl, obavách rodičov, online vyučovaní i negatívnych dopadoch dištančného vzdelávania na deti. V závere však optimisticky zhodnotil, že... Čítať ďalej
27 | 02 | 2021 | Diana Zaťková


"A oni sa potom nevedia nadýchnuť od zlosti, aký úspech majú alternatívne médiá. Logicky - práve v nich sa dnes koncentruje všetko to "zakázané ovocie", všetko to iné, všetko to originálne. Ľudia majú plné zuby neoliberálneho systému, ktorý ich zotročuje, ubíja a zbavuje svojprávnosti. Už si korporátne médiá ani nezapnú."




"Veď kto sa ma tisíc-krát pozerať na toho istého mudrujúceho Kovačiča s tým istým trojpercentným Šeligom a dokola tými istými hosťami, ako hádžu dokola tie isté floskule - zívam, len si na to spomeniem. Už to nikoho nebaví. Už ani mne sa to nechce zapínať a kaziť si tým nedeľu - a to ja to mám ako pracovnú náplň."


Prečo by to vraj sledoval bežný človek, keď si môže pozrieť ďaleko rozumnejšie diskusie v tzv. alternatíve?





"Kríza graduje, ideme do vojnového režimu. Vláda chce zavrieť krajinu!" tvrdí Juraj Draxler
Parlament v piatok odsúhlasil predĺženie núdzového stavu, ktoré opozícia ostro skritizovala. V kritike pokračuje aj exminister školstva Juraj Draxler vo svojom statuse na sociálnej sieti. Čítať ďalej
27 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik


"Áno, o to som radšej, že ma pozývajú do alternatívnych médií, ktoré ešte má zmysel sledovať. A je mi srdečne jedno, že ich žurnalisti, ktorých platia oligarchovia z Penta či milionári z Esetu, nálepkujú ako "extrémistov" či "konšpirátorov". Každý totalitný režim si vždy nájde nejaké slovo, ktorým označuje "nepriateľov štátu" - robí to aj dnešný liberálny režim. V čom je rozdiel s minulosťou? V ničom. Prašť jak uhoď."



Ľuboš Blaha si predsavzal, že bude chodiť diskutovať všade, kde ho pozvú.


"Minule som sedel u Igora Melichera v relácii Na káve, dnes som mal hlbšiu diskusiu o štáte a revolúcii v televízii Zem a vek a ďakujem za možnosť hovoriť aj o hlbších témach, ktorú bežne v televízii nedostanem. Nech sa páči televízny rozhovor ako stvorený pre oddychový víkend."