Amerických diplomatov v Číne testovali análnym výterom. „Je to nedôstojné,“ tvrdí USA
27 | 02 | 2021 I Gabriel Matta

Čína okrem štandardných covidových testov, používa aj tzv. análne testy, ktoré sú vraj presnejšie. Testovanie análnym výterom na vlastnej koži zažili aj niektorí americkí diplomati. USA kritizuje Čínu a tvrdí, že je to nedôstojné. Čína tvrdí, že sa to stalo „omylom.“ Alebo žeby to bola odveta za americké sankcie?, píše portál Vice.



Čína začala testovať análnym výterom

Čína koncom minulého roka začala používať análne tampóny na testovanie obyvateľov na koronavírus, čo je metóda, ktorá je podľa odborníkov presnejšia a zvyšuje šance na zistenie vírusu. Na odber testovaných vzoriek je potrebné vložiť tampón asi tri až päť centimetrov do konečníka a niekoľkokrát ho otočiť.

Vedec Li Tong zeng z pekinskej nemocnice Yu’an v rozhovore pre štátnu televíziu CCTV uviedol, že stopy koronavírusu pretrvávajú v konečníku alebo exkrementoch dlhšie ako vzorky odobraté z výterov z krku a nosa.

Slovenská vláda vedie hybridnú vojnu proti vlastným obyvateľom a iba šíri strach a teror
Hnutie zvrchovaného a prosperujúceho Slovenska varuje, že svetové elity vedú prostredníctvom covid pandémie hybridnú vojnu proti vlastným obyvateľom. Jej cieľom má byť zníženie populácie, ovládnutie zbytku občanov a zavedenie fašistického Nového... Čítať ďalej
27 | 02 | 2021 | Gabriel Matta

Matovič s Krajčím uvažovali o nákupe análnych testov

Po zverejnení týchto informácií sa vzhľadom na záľubu premiéra Igora Matoviča v testovaní objavili na Slovensku isté obavy. Následne sme sa na tlačovej konferencii dozvedeli, že minister zdravotníctva Marek Krajčí a predseda vlády Igor Matovič uvažovali aj o nákupe týchto análnych testov.

„Viete, že áno. Je k dispozícii jeden test, ktorý dokáže zo stolice s veľmi podobnou presnosťou stanoviť tento vírus ako pri teste z horných dýchacích ciest. Uvažovali sme aj o nákupe takéhoto testu,“ uviedol minister zdravotníctva.

Premiér Igor Matovič dodal, že ide o antigénový test. „Priznám sa, že počas karantény v mojej izbe som strávil niekoľko hodín telefonovaním do Indie práve s majiteľom tejto firmy. Zaujímal som sa práve o to, že ako je ten test hodnoverný.“ Nakoniec však našťastie Slovensko tieto análne testy nenakúpilo. Nie každý však mal také štastie.

Šokujúca správa: Slovensko vraj rokuje o európskom superštáte! Hrozí naša likvidácia?
O spoločnom európskom superštáte sa síce medzi politikmi napriek úniou hovorí už hodnú chvíľu, no zdá sa, že poza chrbát občanov. Tvrdí to poľská televízna stanica. Čítať ďalej
26 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik

Amerických diplomatov v Číne testovali análnym výterom

Viacerí americkí diplomati pôsobiaci v Číne sa posťažovali, že museli absolvovať testovanie análnym výterom.

Americké ministerstvo zahraničia uviedlo, že nikdy nesúhlasilo s týmto druhom testovania a keď sa dozvedelo, že takéto testy sú vykonávané aj na amerických diplomatoch, okamžite vyjadrilo voči tomuto Čínskemu postupu ostrý protest. Podľa Washingtonu je takéto testovanie nedôstojné. Informuje portál Vice World News.
Čína: “Stalo sa to omylom”

Hovorca čínskeho ministerstva zahraničia Zhao Lijian poprel, že by Peking požadoval od amerických diplomatov v Číne absolvovanie análnych testov. Čínske ministerstvo zahraničia však pripustilo, že mohlo dôjsť k tomu, že amerických diplomatov otestovali análnymi testami „omylom.“

Škandál! Minister zahraničných vecí USA sa vyjadruje o Slovensku ako o kolónii USA!
Vo vyjadrení, ktoré zverejnil na Twitteri v súvislosti so zákazom vstupu Trnkovcov do USA Minister zahraničia USA, hovorí vysoko-vplyvný úradník o Slovensku ako o kolónii USA. Vo vyjadrení totiž viacnásobne, otvorene a neskrývane priznáva... Čítať ďalej
26 | 02 | 2021 | Petra Demková


Nie je jasné, koľko amerických diplomatov alebo ich rodinných príslušníkov prešlo týmito testami. Čínska vláda však ubezpečila USA, že v budúcnosti už análne testy na amerických diplomatov nebudú používané.
Análne testovanie ako odveta za americké sankcie?

S nadsázkou by sa dalo povedať, že análne testy použité na amerických diplomatov mohli byť odvetou za americké sankcie voči Číne. Sankcie voči šiestim čínskym predstaviteľom uvalili Spojené štáty Americké v januári tohto roku.

USA sankcie odôvodnili tvrdými čínskymi zásahmi v Hongkongu, ktoré podľa nich narúšajú slobodu a demokratické procesy v Hongkongu. Čína je zo strany USA taktiež kritizovaná za údajné prenasledovanie Ujgurov. Americké ministerstvo zahraničia čínske správanie sa voči Ujgurom označilo za genocídu.

Iba americký agent Naď si môže dovoliť napľuť do tváre slovenským vdovám (Aneta Leitmanová)
25 | 02 | 2021 | Aneta Leitmanová