Šáf NAKA odmieta obvinenia kajúcnika: Žiadne utajované informácie som nevynášal!
26 | 02 | 2021 I Diana Zaťková

Riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Branislav Zurian vylučuje, žeby kajúcnikovi Borisovi Beňovi poskytol informácie o odpočúvaní bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa, informuje portál sme.sk.


Šéf NAKA vylučuje, že by poskytoval informácie o odpočúvaní Makóa a k výpovedi kajúcnika Borisa Beňu, bývalého vysokopostaveného funkcionára Slovenskej informačnej služby (SIS), sa chce Zurian ešte podrobne vyjadriť pred vyšetrovateľom.

Zurian deklaruje, že ako príslušník Policajného zboru vždy dodržiaval zákon a snažil sa zločin postihovať, nie mu napomáhať.

"Svedčia o tom aj výsledky NAKA pod mojim vedením. Súčasťou mojej práce je komunikácia s inými partnerskými bezpečnostnými zložkami vrátane tajnej služby. Pravdou vo výpovedi B. B. je len to, že sme sa stretli, avšak za iných okolnosti," skonštatoval Zurian.

Kajúcnik a bývalý SIS-kár obvinil šéfa NAKA, že vynášal utajované informácie o vražde vyšetrovateľa!
Bývalý prvý námestník Slovenskej informačnej služby (SIS) obvinený z vydierania v kauze JUDÁŠ Boris Beňa usvedčuje riaditeľa NAKA Branislava Zuriana z vynášania utajovaných informácií. Zurian vraj vyzradil detaily, ktoré sa týkali vyšetrovania... Čítať ďalej
26 | 02 | 2021 | Diana Zaťková