Mainstream lobuje za záujmy farmafiriem a prekrúca informácie o Ivermektíne
26 | 02 | 2021 I Gabriel Matta

Niekoľko mienkotvorcov, ktorých umelo vytvorili mainstreamové médiá za finančnej pomoci farmafiriem, sa stále snažia bagatelizovať potenciálny prínos ivermektínu u pacientov s covidom, píše doktor Piják.


Už niekoľko týždňov sa vedú debaty o tom, či by v boji s koronavírusom mohol pomôcť liek ivermektín (IVM). Mnoho lekárov a odborníkov hovorí, že áno. Iní sú o niečo skeptickejší. Odborník na chronické vírusové hepatitídy, či autoimunitné choroby pečene, MUDr. Michal Piják sa vo svojom príspevku vyjadril k týmto debatám

Podľa Pijáka je známe, že niekoľko mienkotvorcov, ktorých umelo vytvorili mainstreamové médiá za finančnej pomoci farmafiriem, sa stále snaží bagatelizovať potenciálny prínos ivermektínu u pacientov s covidom.

Tie isté osoby pritom nekriticky preferujú finančne náročný remdesivir, ktorého pomer benefitu a rizika je veľmi diskutabilný. WHO ho dokonca na liečbu pacientov s Covid-19 neodporúča.

„Ivermectin zachránil už milióny životov a mal by sa používať aj u nás!“ Tvrdí doktor Török
Slovensko v boji s Covidom stále ťahá za ten najkratší koniec a liečba Ivermectinom je iba „v plienkach“, no doslova šokujúce slová doktora Pavla Töröka naznačujú, že by sa to malo urýchlene zmeniť. Čítať ďalej
24 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik


Negatívny postoj proti ivermektínu, ktorý zastávajú spomínaní lekári, bol podľa Pijákovho názoru nadsadený a spôsobil chaos v názoroch na tento prípravok nielen v laickej, ale aj odbornej verejnosti.

K samotnému lieku ma Piják niekoľko poznámok. Pripomína, že ivermektín nie je schválený FDA na liečbu akejkoľvek vírusovej infekcie. „Je preto zarážajúce, že nedávna smernica MZ SR ho odporúča na liečbu COVID-19 a paradoxne sa nezabezpečila jeho dostupnosť.“

Dodáva, že nie sú k dispozícii dostatočné údaje pre panel s pokynmi na liečbu liekom COVID-19, ktorý by odporúčal pre alebo proti použitiu ivermektínu na liečbu liekom COVID-19.
Liečbu ivermektínom vyskúšal aj primár v Brne

Primár a zástupca prednostu I. internej kardioangiologickej kliniky FN u svätej Anny v Brne Michal Rezka hovorí, že to zatiaľ vyzerá tak, že liek by mohol fungovať. Čakať na klinické štúdie podľa neho v tejto napätej situácii nemožno.

Starosta Dvorov nad Žitavou Becík: Nemá zmysel čakať na vládu. Zohnal som vám Ivermectin
Starosta obce Dvory na Žitavou Branislav Becík má plné zuby Matovičovho testovania. Pre ambulanciu obvodnej lekárky radšej zohnal väčšie množstvo Ivermectinu, aby mohla liečiť miestnych pacientov, píše v statuse na sociálnej sieti. Čítať ďalej
25 | 02 | 2021 | Petra Demková


Rezka uviedol, že tolerancia liečby u jeho 30 pacientov bola veľmi dobrá, nežiaduce účinky minimálne. Zdravotný stav veľkej väčšiny pacientov sa po užívaní ivermektínu a v spojení s ďalšou liečbou podarilo zlepšiť. V niektorých prípadoch dokonca natoľko, že mohli byť prepustení z nemocnice.

Zároveň dodal, že jasné závery sa z toho ale zatiaľ robiť nedajú, keďže ide o malý počet pacientov.

„Nedokážem povedať jasný verdikt, že ivermektín stopercentne funguje a že sa všetci uzdravili, keď sme im ho podali. Na to nemáme dôkaz. Máme ale dobré skúsenosti, čo sa týka tolerancie lieku. Pacienti ho dobre znášajú,“ uviedol Rezka.

Dodal, že okrem ivermektínu pacientom podávajú aj kortikoidy a ďalšie doplnky ako napríklad vitamín D.

Matovič vinný či nevinný?! (Slavěna Vorobelová)
V posledných dňoch sa do príbehu strašenia covidom-19 a štvania obyvateľstva proti Ruskej federácii pridal prvok s názvom vakcína - Sputnik V. Pre racionálne zmýšľajúcich vakcína proti covidu bez národnosti a pre nepríčetných geopolitická zbraň... Čítať ďalej
26 | 02 | 2021 | Slavěna Vorobelová