Baltské more ako sud s pušným prachom. Obraz reálnej vojny nateraz "iba" v cvičnej verzii
25 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

Strategické bombardovacie letectvo nacvičuje činnosť v podmienkach zimy a mrazov. Výsadkové oddiely trénujú vylodenie pechoty a bojovej techniky. Protivzdušná obrana je v maximálnej bojovej pohotovosti. Nepretržite testuje funkčnosť všetkých systémov a skracovanie reakčného času.


Do takéhoto stavu v posledných hodinách  uviedla Ruská federácia všetky zložky svojich vojsk v oblasti Baltského mora.


Ide o výsledok provokácie zo strany USA v podobe prítomnosti jej strategických bombardérov v Nórsku a snahy znovu oživiť ponorkové pevnosti z čias studenej vojny v tamojších fjordoch. Rusko robí všetko pre obranu Kaliningradskej oblasti a celej enklávy, obklopenej zo všetkých strán armádami NATO.

Svojrázna reakcia Švédska na rastúce vojenské napätie v oblasti Baltu a Kaliningradu
Humornejšou stránkou súčasnej švédskej taktiky je ponuka pre Fínsko, aby v prípade ostrého konfliktu v oblasti prevelilo svoje letky na vojenské základne vo Švédsku. To by však znamenalo prenechať fínske letecké pozemné infraštruktúry plne potrebám... Čítať ďalej
23 | 02 | 2021 | Ivan Brožík


Portál structure.mil.ru. popisuje, ako strategické bombardovacie letectvo nacvičuje činnosť v meteorologických podmienkach, zodpovedajúcich aktuálnemu počasiu v Pobaltsku. Do vzduchu boli poslané strategické raketové nosiče, ročníkom staré, no maximálne spoľahlivé TU - 95MS. Ich výhoda spočíva v tom, že prakticky nie sú kompatibilné so súčasnou technológiou elektronickej vojny.

Jednotky formácie protivzdušnej obrany pobaltskej flotily nacvičujú odrazenie raketového úderu zo strany nepriateľa, informuje structure.mil.ru. Do aktivít sú zapojené raketové zariadenia Triumph S-400 a protilietadlové raketové systémy Pancir S-1.

V Baltskej flotile sa uskutočňuje podľa ďalšej informácie na structure.mil.ru. cvičenie o presune vojenskej techniky na vyloďovacích člnoch. Ide najmä o  prepravu obrnených transportérov a námornej pechoty po mori. V skratke - ide o nácvik maximálne rýchleho nalodenia vojakov a ich techniky na pobreží územia Ruska a ich čo najrýchlejší presun a vylodenie v Kaliningrade.

Napätie v oblasti Kaliningradu stavia ruské ozbrojené sily do pozoru (Ivan Brožík)
Americké bombardéry v Nórsku, napätie okolo ruskej enklávy Kaliningrad, obklopenej štátmi aliancie NATO, zastavenie činnosti ruských produktovodov cez pobaltské štáty NATO do Európy, vojenské dohody Ruska a Bieloruska, koncentrácia vojsk NATO v... Čítať ďalej
21 | 02 | 2021 | Brozik