Na webe sa objavilo video z ničivého použitia ruského útočného drona „Orion“ v Sýrii (video)
24 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

Redakcia HD ponúka svojim čitateľom video z reálneho bojového letu ruského strednoveľkého útočného dronu Orion počas ostrých testov v Sýrii. Video ministerstva obrany Ruskej federácie bolo uverejnené na televíznom kanáli „Rusko 1“.


"Ako vyplýva z videa, jeden z dronov Orion, ktorý sa podrobil testom, vykonal celkovo 38 vzletov, z toho 17 spojených s útokmi na pozície a objekty militantov, 20 na prieskum a jeden „na iné účely“." Informuje o tom web topwar.ru.

Podľa tradície vojenského letectva sa na telo dronu nanášajú hviezdy podľa počtu vykonaných letov. Každá hviezda navyše obsahuje jedno písmeno, kde „P“ je prieskumný let, „B“ bojový s údermi a „P“ prehľadávanie a zvýrazňovanie cieľov (pravdepodobne).



Pripomeňme, že v auguste minulého roka ruské vojenské velenie podpísalo zmluvu na sériovú výrobu a dodávku diaľkového bezpilotného systému Orion. Ministerstvo obrany dostalo v apríli 2020 prvú várku troch dronov Orion na experimentálnu vojenskú testovaciu prevádzku. Armáda vykonáva testy dronu, a to aj v Sýrii, po ktorých došlo k určitým zmenám v konštrukcii.

Orion vytvorila spoločnosť Kronstadt v rámci rozvojového projektu Inokhodets na základe zmluvy s ministerstvom obrany. UAV je schopný zostať vo vzduchu pri maximálnom zaťažení až 24 hodín. Letová výška - 7,5 tisíc metrov. Dron má maximálnu užitočnú hmotnosť 450 kg a na palube je schopný niesť štyri rakety.

Rusko testuje bezpilotný ťažký bombardovací dron Dobrovoľník (video)
Ruský bojový dron S-70 Volunteer (Dobrovoľník) postavený v technológii stealth zhodil počas testov na cvičisku Ašuluku v Astrachaňskej oblasti bomby s hmotnosťou 500 kg. Presnosť bombardovania podľa zdrojov v ruskom vojensko-priemyselnom komplexe... Čítať ďalej
13 | 01 | 2021 | Ivan Brožík