Dnes sa konal Deň hnevu aj demonštrácia aktivistov pred parlamentom. A opäť zasahovala polícia
24 | 02 | 2021 I Petra Demková

Avizovaný deň hnevu Juraja Draxlera sa konal dnes o 12:00. A skupina aktivistov využila protestný deň nezávisle na Dni hnevu na malé zhromaždenie pred Národnou radou. Stretli sa tam o 10 hodine. Niekoľko účastníkov skončilo opäť na polícii na Sasinkovej ulici.


 

Výtvor Juraja Draxlera partie ľudí okolo neho - balónový šašo Matovič. Zdroj: FB / Juraj Draxler


Už tradične o dianí informoval na Facebooku občiansky aktivista Igor Jurečka. Ten pokrýval akciu aktivistov. Na jeho facebookovom profile je k dispozícii niekoľko videí z dneška. Policajti zasahovali pred NRSR ale aj pri prezidentskom paláci, kde sa nachádzal. Občanov, ktorí sa zhromažďovali v malom počte legitimovali a žiadali vedieť dôvod, prečo sú cez lockdown vonku.

Jurečka a skupinka aktivistov sa pravidelne zúčastňujú protestných akcií, či sú malé alebo veľké a už si asi aj zvykli, že sú pravidelne políciou predvádzaní na policajné stanice. Ani dnešok nebol výnimkou.

Vopred avizovaná akcia Deň hnevu si veľa pozornosti verejnosti nevyslúžila. Ani médiá ju nepokrývali. Zámer bol v autách, spoločne, zatrúbiť na pravé poludnie Igorovi Matovičovi na odchod. Bratislava bola na obed pokojná a jediným znamením protestu bol balónový šašo – Igor Matovič, ktorého vyrobil Juraj Draxler a ktorý vial nad Tyršovým nábrežím.

Exminister Draxler organizuje celonárodný Deň hnevu, protest by sa mal uskutočniť 24.februára
15 | 02 | 2021 | sefredaktor