Ľudia očakávajú od sexu príliš veľa, nespokojnosť tak silnie
23 | 02 | 2021 I Diana Zaťková

Z pohľadu sexuality sa za posledných 50 rokov v spoločnosti odohralo veľa zmien. Ľudia oveľa viac akceptujú vzťahy rovnakého pohlavia, nezáväzné sexuálnej aktivity, sledovanie porna, ale aj ďalšie veci, ktoré predtým boli skôr tabu, konštatuje portál novinky.cz.


Zároveň je však na ľudí vyvíjaný väčší tlak, ako by mal vyzerať ich sexuálny život. To so sebou nesie veľa očakávania, ktoré sa ale často s realitou míňa a ľudia sú preto častejšie nespokojní.
Sme otvorenejší

S väčšou otvorenosťou, ale tiež vďaka funkčným metódam antikoncepcie by sa dalo predpokladať, že ľudia holdujú sexu oveľa viac ako v dávnych dobách, kedy veľa vecí bolo v tomto smere tabu. Ako ale ukazujú mnohé prieskumy, nie je tomu tak vždy.
Muži triezvejší

Napríklad dnešní mladí sú z pohľadu sexuality oveľa viac pri zemi než predchádzajúce generácie. Potvrdzuje to aj výskum, ktorý viedla medzi rokmi 2005 a 2011 profesorka sociológie Paula Englandová medzi vysokoškolskými študentmi.

Mali ste sex s iným? Toto sú pravidlá, ktoré vám pomôžu udržať vzťah
Nevera vo vzťahu je v dnešnej dobe bohužiaľ na dennom poriadku. Nemôžeme všetko hádzať len na mužov, pretože ani my ženy v tomto smere nie sme nevinné. Keď sa spýtate svojich kamarátok, ktorá z nich aspoň raz v živote podviedla svojho partnera,... Čítať ďalej
19 | 02 | 2021 | Marek Molnár


K sexu počas študijných rokov sa síce priznalo 72% študentov, ale zďaleka nešlo o každodennú záležitosť. Štyridsať percent študentov malo počas celej vysokej školy menej ako 3 sexuálne skúsenosti, a ani tie nie vždy zahŕňali súlož.
Iba tretina študentov mala počas štúdia sex

Iba 30% študentov súložilo počas vysokej školy aspoň raz. Vzhľadom k tomu, že sa jedná o časť populácie, ktorá je vo všeobecnosti považovaná za sexuálne nespútanú, nejedná sa skutočne o žiadne ohromujúce čísla. Skôr naopak.

Podľa odborníkov je to dané aj tým, že aj mladí majú od sexu ako takého nereálne očakávania. Ovplyvnenie mnohých romantickými filmami si už prvú sexuálnu skúsenosť predstavujú ako niečo ohromne úžasné, ​​dokonalé, až magické, pričom reálna skúsenosť vo väčšine prípadov taká nie je. Prvý sex má k tomu, čo sa odohráva na televíznej obrazovke, často naozaj veľmi ďaleko. Navyše to tak nie je len u prvého sexu.

Sex so staršou ženou! Muži priznali, prečo je to lepšie ako s mladšou!
Máte štyridsať či päťdesiat a prejavuje o vás záujem muž, ktorý je o dosť mladší? Možno budete prekvapená, ale nie je to nič neobvyklé, píše portál Blesk. Čítať ďalej
20 | 02 | 2021 | Marek Molnár

Prevláda nespokojnosť so sexuálnym životom

Ani dospelí ľudia s mnohými sexuálnymi skúsenosťami nie sú často so svojím sexuálnym životom úplne spokojní. Ako ukázal prieskum spoločnosti Yoo, ktorá sa zameriava na skvalitňovanie sexuálneho života, považuje až 20% Češiek svoj sexuálny život za nudný, pričom pre tretinu Čechov je ich sexuálny život doslova katastrofou.
Prehnané očakávania

Táto nespokojnosť je pritom tiež často spätá s prehnaným očakávaniam. "Dnes sa od sexu očakáva veľa - že bude vášnivý, vzrušujúci, spontánny, vynaliezavý a ultraorgazmický. Predstava dobrého sexu je taká silná, až môžeme mať pocit, že zlyhávame ako ľudské bytosti, ak nedosahujeme pravidelne také úrovne extázy," upozorňuje Rachel Hillsová, autorka knihy s názvom Mýtus sex.

Preto všetkým odporúča, aby sa skúsili od všetkých svojich predstáv odpútať a začať si užívať sex bez tlaku a zbytočných očakávaní. Romantické či eroticky zamerané filmy síce môžu vzbudzovať vášeň a túžbu, ale tak by to malo aj ostať. Reálny život je proste iný, každý človek na veľa podnetov reaguje inak, ale to neznamená, že s ním neprežijete plne uspokojujúce a vášnivé milovanie.

Sex v sprche: Máme pre vás pár tipov, aby ste si ho užili
Je fakt, že sex v sprche je oveľa náročnejšia disciplína, než by sa mohlo zdať z romantických komédií alebo pornofilmov, avšak my tu máme pre vás pár tipov, aby ste to zvládli aj vy, píše portál Blesk. Čítať ďalej
21 | 02 | 2021 | Marek Molnár