Láska môže s vašou váhou pekne zamávať! Ako sa ubrániť výkyvom hore a dole?
23 | 02 | 2021 I Diana Zaťková

Láska. Emócia, ktorá má väčšiu silu, než si možno uvedomujete. Či už ste single, zamilovaní alebo v nevyrovnanom vzťahu, môže to s vašou váhou pekne zamávať, upozorňuje portál blesk.cz


Kým taká zamilovanosť vám môže pomôcť pár kíl zhodiť, v spokojnom vzťahu skôr priberiete. Kilá navyše sa ale objavujú aj u nešťastne zamilovaných, ktorí svoje negatívne emócie zajedajú. Odhaľte všetky úskalia spojené s láskou a majte svoju váhu pod kontrolou.

Možno ste sa vo vzťahu prestali strážiť alebo riešite partnerské problémy čokoládou. V tej prvotnej zamilovanosti však môžete aj chudnúť!
Za všetkým stoja neuróny

Podľa vedeckých poznatkov je tráviaci systém pretkaný neurónmi. Medzi naším mozgom a žalúdkom sa navyše nachádza veľké množstvo emotívnych spojení, a práve tie môžu ovplyvňovať to, či pociťujeme hlad, alebo nie.

Rok bez objatí a dotykov. Ako to ovplyvňuje naše duševné zdravie? (Eleanor Morganová)
Názor Eleanor Morganovej (Guardian) Čítať ďalej
22 | 02 | 2021 | Diana Zaťková


Zamilovaný človek hlad zvyčajne nepociťuje

Napríklad zamilovaný človek hlad zvyčajne nepociťuje. Pozitívne emócie, ako je romantická láska, zvyšujú hladinu serotonínu v tele. Tento úžasný hormón funguje ako chemický posol. Dokáže potlačiť chuť do jedla, výrazne ovplyvňuje našu náladu, energiu, hmotnosť, pozornosť, a dokonca aj bolesť či sexuálny život.
Smutný žalúdok má hlad

Jedlo je úzko prepojené s emóciami, a tým najsilnejším citom je láska. Ak ste teda vo vzťahu vystresovaní alebo smutní, potreba jedla sa môže zvyšovať. To platí ako pre nešťastne zamilovaných, tak aj osamelých alebo pre tých, ktorí žijú v permanentnom strachu z toho, že budú opustení.

Pozor na sladkosti!

"Títo ľudia častejšie podliehajú potrebe utešiť sa tabuľkou čokolády alebo inou sladkosťou. Slúži im totiž ako ochranné krídlo. Nanešťastie sa pre nich zvýšená túžba po sladkom či celkovo prejedanie sa jedlom stávajú drogou ohrozujúcou nielen ich hmotnosť, ale aj celkové zdravie a psychickú pohodu," varuje Michaela Ryglová, odborná garantka výživy. 

Ďalší škandál Kollárovej missky: Fabušová skončila za mrežami!
Miroslava Fabušová, známa ako misska Borisa Kollára, ktorá s ním havarovala vo vládnej limuzíne, sa momentálne nachádza v cele predbežného zadržania, informuje Nový Čas. Čítať ďalej
22 | 02 | 2021 | Timotej Dudka

Spoločné návyky vo vzťahu

Priberanie na váhe v spokojnom partnerskom vzťahu môže prameniť jednak z toho, že tzv. "zaspíme na vavrínoch", jednak môžu byť dôvodom zle nastavené spoločné návyky. "Nebezpečenstvo zvyšujúcej sa hmotnosti skutočne hrozí aj v prípade, že máte dlhodobo dobre fungujúci partnerský vzťah. Počas spoločného spolužitia si totiž páry vytvárajú rôzne rituály okolo jedálenského stola a nie vždy sa jedná o zdraviu prospešné návyky, zvlášť ak má pár záľubu v dobrom jedle a pití," vysvetľuje garantka výživy.

Niektorí si napríklad vypestujú návyk dávať si zakaždým pohárik vína na dobrú noc, nejakú sladkosť po milovaní alebo si spoločne dajú výdatné jedlo po sexe.

Sex v sprche: Máme pre vás pár tipov, aby ste si ho užili
Je fakt, že sex v sprche je oveľa náročnejšia disciplína, než by sa mohlo zdať z romantických komédií alebo pornofilmov, avšak my tu máme pre vás pár tipov, aby ste to zvládli aj vy, píše portál Blesk. Čítať ďalej
21 | 02 | 2021 | Marek Molnár

Rada č. 1: Zhodnoťte svoje stravovacie návyky a nastavte si režim

Aby ste mali to, čo jete, pod kontrolou, zamyslite sa nad tým, aká je vaša aktuálna situácia. Odpovedzte sami sebe na otázku, koľko a čo jete, či jete pravidelne a či je vaša strava pestrá. Bez ohľadu na to, či sa nachádzate vo fáze najväčšej zamilovanosti alebo vás trápi nešťastná láska, vytvorte si pravidelný, a predovšetkým zdravý režim.
Rada č. 2: Rozoznajte skutočný hlad od emočného hladu

Zajedanie emócií je bežný problém, ktorým si prejde v živote takmer každý. Dôležité je naučiť sa správne počúvať svoje telo. To si vyžaduje nutnú dávku trpezlivosti. Akonáhle to ale dokážete, ľahšie vyhodnotíme, či vás naháňajú iba chute, chcete zajesť stres, alebo ide o naozajstný hlad.

Sex so staršou ženou! Muži priznali, prečo je to lepšie ako s mladšou!
Máte štyridsať či päťdesiat a prejavuje o vás záujem muž, ktorý je o dosť mladší? Možno budete prekvapená, ale nie je to nič neobvyklé, píše portál Blesk. Čítať ďalej
20 | 02 | 2021 | Marek Molnár

Rada č. 3: Nebojte sa odmeňovať sa

Máte zo slova režim nepríjemný pocit, pretože si pod tým predstavujete striktné dodržiavanie zdravého jedálnička, a to bez akéhokoľvek odbočenie? Režim v jedle neznamená, že si nesmiete už nikdy dať obľúbenou zmrzlinu, čokoládové sušienky alebo pohárik dobrého vína. Pokúste sa svoj jedálniček vybalansovať. Navyše maškrtiť môžete aj zdravo!
Rada č. 4: Dajte prednosť aktívne strávenému času

Tento bod sa vzťahuje najmä na zamilované páry, pretože návyky slobodných sú zvyčajne viac akčné. Ostatne je logické, že nezadaný vypĺňa voľný čas nejakými aktivitami, kde sa môže prípadne i zoznámiť. Chodí do posilňovne, hrá volejbal, prevádzkuje horskú turistiku a podobne.

Mali ste sex s iným? Toto sú pravidlá, ktoré vám pomôžu udržať vzťah
Nevera vo vzťahu je v dnešnej dobe bohužiaľ na dennom poriadku. Nemôžeme všetko hádzať len na mužov, pretože ani my ženy v tomto smere nie sme nevinné. Keď sa spýtate svojich kamarátok, ktorá z nich aspoň raz v živote podviedla svojho partnera,... Čítať ďalej
19 | 02 | 2021 | Marek Molnár


Kdežto čerstvo zamilované páry majú skôr potrebu tráviť čas len spolu. Spoločné dni tak trávia v posteli, sledovaním televízie či rozprávaním o spoločnej budúcnosti - mnohokrát s dobrým jedlom a fľašou vínka.

Chcete namietnuť, že prebytočnú energiu môžu zamilovaní spáliť sexom? Ak sú fyzicky zdatní a zvládnu aspoň hodinu intenzívneho milovania, potom možno áno. Napriek tomu odporúčame zaradiť aj iné aktivity. Môžete začať spoločne behať, chodiť na svižné prechádzky alebo zvoliť hory.

Recept na dlhodobé a šťastné manželstvo podľa sexuológa Uzela a Milana Lasicu
Viac ako 40-ročným manželstvom sa môžu pochváliť Milan Lasica a Magda Vášaryová, ktorí si za tú dobu prešli kadečím. Aj po rokoch je však stále harmonické, a tak legendárny herec môže rozprávať o tejto téme s kľudným svedomím, píše Nový... Čítať ďalej
18 | 02 | 2021 | Timotej Dudka