Rodinná tragédia: Na koronavírus v krátkom čase podľahli zdravotná sestra aj jej manžel
22 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Neuveriteľne smutný príbeh sa stal rodine Čenščákovej, kde krátko po smrti Františka na koronavírus teraz rovnakej chorobe podľahla aj jeho manželka Anna, zdravotná sestra.


Nemocnica v Starej Ľubovni je v smútku. Na koronavírus v nej zomrela zdravotná sestra Anna Čenščáková († 58) z Veľkej Lesnej, ktorá v prvej línii pomáhala zachraňovať životy pacientov s Covidom. Sebe pomôcť, žiaľ, pomôcť nedokázala. Tragédiu umocňuje fakt, že pred dvoma týždňami zomrel na Covid aj jej milovaný manžel František († 59). Po manželoch zostali štyri deti, informuje portál cas.sk.
Anna nebude chýbať iba svojim štyrom deťom, ale aj kolegom v nemocnici

Čenščákovci ani len netušili, že vlaňajšie Vianoce, na ktoré sa František vrátil z Holandska, budú ich posledné. Nikto netušil, kde sa nakazil koronavírusom, no nebezpečnej infekcii zakrátko podľahol. Žiaľ, smrteľnou pandémiou sa nakazila aj jeho manželka Anna, ktorá v nemocnici pracovala ako zdravotná sestra. Ani ona nedokázala COVID zvládnuť a podľahla mu. Manželia po sebe zanechali troch synov a jednu dcéru. O obrovskej tragédii informovala na sociálnej sieti aj Republiková komora sestier a pôrodných asistentiek, ktorej bola nesmierne čiperná a pracovitá zdravotná sestra Anna jej dlhoročnou členkou.„S hlbokým zármutkom sme prijali informáciu o úmrtí našej kolegyne v Starej Ľubovni. Pani Anna Čenščáková prehrala svoj dlhý boj s ochorením COVID-19. Nevieme si predstaviť žiaľ, ktorý prežívajú pozostalí. Anna pracovala ako sestra v ambulancii praktického lekára a na ambulancii pohotovostnej služby. Česť jej pamiatke!“ uvádza sa v smutnej správe.

&id=199369346755534

„Robili sme spolu občas v pohotovostnej službe. Bola to veľmi milá zdravotná sestra!“ netajil svoj zármutok pediater Miroslav Kupec, ktorý s Annou dávnejšie pracoval. „V piatok si povolal Pán k sebe anjela, ktorý bol anjelom pre deti v Dome svätej Anny a potom aj pre pacientov... Anička, budeš tu veľmi chýbať, no ostávaš v našich srdciach!“ napísala Iveta Dzubriaková-Kundrátová.

„Anička, nikdy nezabudnem na tie chvíle prežité s tebou v službe. Na tvoj pokoj, na tvoj úsmev a lásku, ktorú si nám všetkým rozdávala!“ zanechala svojej menovkyni smutný odkaz na sociálnej sieti Anna Horanská-Dufalová, „Anka, naša sestrička, vždy milá, usmievavá, s obrovským láskavým srdcom. Odišla aj so svojím manželom. Bolesť v našich srdciach je veľká. Veríme, že ju Pán života i smrti odmení za jej dobrotu,“ napísala Anna Högerová.

„Neuveriteľne bude chýbať aj v ambulancii, kde mala porozumenie, trpezlivosť a milé slovo pre každého pacienta. Nesmierne obetavá, neuveriteľne pokorná a pracovitá. Odpočívaj v pokoji, Anička...,“ pridali sa k smútiacim priateľom nebohej zdravotnej sestry Monika a Michal Biganičovci.

Zomrel ďalší pozitívne testovaný lekár. Jeho choroba mala bleskový priebeh
Koronavírusová pliaga pripravila o život ďalšieho lekára. Jeho ochorenie malo doslova bleskový priebeh. Na svoje povolanie zrejme doplatil aj doktor František Šarišský (†73), ktorý podľa informácií webového portálu 1.pluska.sk zomrel ešte v... Čítať ďalej
22 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.