Potrebujeme sa zbaviť psychopatov vo vláde, tvrdí Miškov
22 | 02 | 2021 I Diana Zaťková


Juraj Miškov, bývalý minister hospodárstva vo vláde Ivety Radičovej a poslanec za SaS sa na svojej facebookovej stránke zamýšľa, ako sa dá zachrániť demokracia. Podľa neho sú totiž vo vláde psychopati a sociopati.


"Igor Matovič je, žiaľ, len dôsledkom chybného volebného systému, ktorý - v kombinácii s možnosťami sociálnych sieti - umožňuje získavať moc aj ľuďom s psychopatickými či sociopatickými črtami," načrel do psychiatrického slovníka Miškov.




Ale vidí aj svetlo na konci tunela: "Ak chceme do budúcnosti zamedziť tomu, aby politickú moc získavali ľudia, ktorí sú pre svoj vlastný prospech ochotní pošliapavať dôstojnosť iných ľudí potrebujeme úplne novú paradigmu pre záchranu demokracie. Alebo zaviesť psychotesty pre politikov."





Podľa Miškova český finančný matematik a sociálny reformátor Karel Janeček vytvoril "unikátnu metódu, ktorá pri svojom využití v politike zamedzuje voľbe extrémov, nachádza spoločenskú zhodu a motivuje kandidátov k pozitívnym kampaniam".




Havran: Ľudia sa modlili aj na Titanicu, v zákopoch, aj v koncentráku. "Nič sa nestalo, zomreli!"
Publicista a teológ Michal Havran si zobral na mušku návrh Posledného križiaka - ministra práce Milana Krajniaka, na otvorenie kostolov. Čítať ďalej
22 | 02 | 2021 | Michal Filek