Rusi majú zmysel pre iróniu - na americké Gremliny vypúšťajú svoje ničivé ruské Gremliny (PREMIÉRA VIDEA
21 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

Gremlins je americký komediálny horor z roku 1984, ktorý režíroval Joe Dante. Príbeh sleduje mladíka, ktorý ako domáceho miláčika prijme podivného tvora zvaného mogwai, ktorý potom vytvorí ďalšie stvorenia, ktoré sa premenia na malé, ničivé príšery. Aj ruskí zbrojári na amerického Gremlina odpovedajú tým svojim. (Redakčný článok HD.)


Americký Gremlin je vlastne lietajúca lietadlová loď. Teda, obdoba námorného nosiča, ktorý má na palube letecké stroje, ale pohybujúca sa vo vzduchu.

Spoločnosť Dynetics v USA úspešne otestovala pokročilý letecký systém X-61A Gremlins, ktorý zahŕňa vypustenie UAV z nosného lietadla. Počas testu sa útočný dron nachádzal v tesnej blízkosti C-130. USA sa zamerali na implementáciu koncepcie „lietajúcich lietadlových lodí“.



Ruská odpoveď je jasná - tamojší zbrojári vyrábajú nadzvukovú "miniraketu" "Gremlin". Predpokladá sa, že dolet rakety „Gremlin“ bude až 1 500 kilometrov, pričom bude lietať šesťkrát rýchlejšie ako rýchlosť zvuku.
Technické vlastnosti strely ešte neboli zverejnené, je však známe, že bude oveľa menšia ako súčasná strela „Dagger“ H-47M2.



Či bude verzia rakety s jadrovou hlavicou, nie je zatiaľ známe. Podľa predbežných informácií je „Gremlin“ vyrobený pre stíhačky Su-57 piatej generácie, odborníci však nevylučujú možnosť, že bombardéry Tu-22M3M a raketové nosiče Tu-95 a Tu-160 môžu byť tiež vybavené týmito novými zbraňami . ich prioritným cieľom majú byť americké útočné drony, ako inak, zo systému Gremlins.

Putinove dýky - Kindžaly, ktoré na ceste k cieľu nepoznajú prekážky (video)
Ruský prezident nariadil prezbrojenie Migov - 31 (Foxhoundov) na smrtiace rakety Kh-47M2 Kindžal. Čítať ďalej
04 | 02 | 2021 | Ivan Brožík