Porsche odmieta výrobu v Číne, zákazníci vraj chcú autá z Nemecka
21 | 02 | 2021 I Timotej Dudka

Čína sa stala pre automobilový priemysel celého sveta doslova hojnou pôdou, tamojší trh je stále lákavý, a tak k nemu pristupuje väčšina veľkých automobiliek a v krajine stavia továrne, aby boli bližšie odbytu, informuje portál Novinky.cz.





"Je to kvalitatívny a prémiový argument, vyrábať stále autá z Európy pre Čínu," uviedol šéf Porsche Oliver Blume pre Financial Times s tým, že si automobilka chce držať silnú značku "Vyrobené v Nemecku". Ako ďalej naznačil, presunutie časti výroby do Číny pre neho v tejto chvíli nedáva žiadny zmysel. Iné to podľa neho môže byť v budúcnosti. Podľa jeho slov sa ale stanovisko Porsche nezmení minimálne ďalšie 10 rokov.




Čísla však jasne ukazujú, ako je pre Porsche čínsky trh dôležitý. V minulom roku Nemci predali 271 162 automobilov, 88 968 pritom rovno odoslali do Číny, teda takmer 33% produkcie. Čína ako samostatný štát zakúpi o 8 tisíc Porsche viac než všetky európske štáty dohromady. Do USA potom putovalo len niečo málo cez 50 tisíc áut.


Porsche má nový rekord. Taycan je najrýchlejším autom pod strechou
Porsche Taycan Turbo S je podľa Guinnessovej knihy rekordov najrýchlejším automobilom v interiéri. V americkej Louisiane elektromobil uháňal rýchlosťou 165 km/h, píše portál Novinky.cz. Čítať ďalej
14 | 02 | 2021 | Timotej Dudka