Počet nových prípadov ochorenia Covid-19 na celom svete klesol od januára o polovicu
21 | 02 | 2021 I Marek Molnár

Podľa najnovších údajov došlo na celom svete k prudkému poklesu nových prípadov Covid-19, a to aj napriek výskumom, ktoré naznačujú, že chladnejšie teploty podporujú šírenie, informuje portál RT.


Nové globálne počty prípadov ochorenia Covid-19 dosiahli najnižšiu úroveň za štyri mesiace a poklesli z 400000 na zhruba 362000 nových prípadov, píše sa v najnovšej správe agentúry AFP, v ktorej sa tiež uvádza, že počet nových infekcií na celom svete klesol za posledný týždeň o 12 percent, z maxima 743000 v januári. To predstavuje najprudší a najdlhšie trvajúci pokles nových infekcií od začiatku pandémie.

Avšak tento pokles potvrdených prípadov nehovorí celý príbeh, pretože nielen orgány na celom svete nepoznajú skutočný počet infikovaných (netestovaní, asymptomatickí atď.), ale krajiny majú aj odlišné počítacie a testovacie postupy, vďaka ktorým je nemožné určiť skutočnú globálnu hodnotu.

Ruský fond priamych investícií verí, že Slovensko schváli vakcínu Sputnik V
Ruský fond priamych investícií počíta s tým, že vakcína Sputnik bude na Slovensku schválená. V sobotu to v rozhovore pre televíznu stanicu Rossija 24 uviedol riaditeľ fondu Kirill Dmitrijev, informuje portál Sputnik. Čítať ďalej
21 | 02 | 2021 | Marek Molnár


Zatiaľ čo nové prípady sa na Blízkom východe zvýšili o 11 percent, v USA a Kanade sú nižšie o 28 percent, v Afrike, Ázii a Európe o deväť percent a v Latinskej Amerike a Karibiku o sedem percent. Napriek nárastu počtu nových infekcií si USA stále držia pochmúrny titul krajiny s najvyšším počtom nových infekcií, v priemere 72 800, napriek 28-percentnému poklesu za sedem dní.

Tieto najnovšie údaje sú v rozpore s výskumom sezónnej prenosnosti koronavírusu, ktorý uskutočnila Lekárska fakulta Univerzity Johns Hopkins a Spoločné stredisko umelej inteligencie amerického ministerstva obrany.

SARS-CoV-2 patrí do rodiny ľudských koronavírusov, ktorým sa darí v chladnejšom, menej vlhkom počasí, so zníženou prenosnosťou v teplejších a vlhkejších mesiacoch.

NASA zdieľa neuveriteľné zábery z povrchu Marsu (FOTO)
NASA pomocou roveru Perseverance vytvorila neuveriteľné zábery z Marsu, ktoré zdieľala so svetom, informuje portál RT. Čítať ďalej
21 | 02 | 2021 | Marek Molnár