O Covide starej mamy v DSS sa dozvedeli len z médií - zariadenie rodinu odmieta informovať
21 | 02 | 2021 I Petra Demková

Na facebookovej stránke Ružinov náš každodenný sa objavil znepokojujúci príspevok istej pani Lucie. Tá sa len z médií s rodinou dozvedela, že jej stará mama, ktorá je umiestnená v DSS na Pažítkovej ulici má Covid. Zariadenie s rodinou odmieta komunikovať, vyhovárajú sa a dokonca tvrdia, že stav seniorky je ich interná záležitosť!


Pani Lucia prosí občanov o radu. Len z médií sa totiž s rodinou dozvedela, že jej stará mama, ktorá je umiestnená v DSS na Pažítkovej ulici má Covid. Čo je však horšie, zariadenie s rodinou odmieta komunikovať a rodina teda o svojej starej mame nemá žiadne informácie! Nevedia, či je v poriadku, v akom je stave, či má ľahký alebo ťažký priebeh ochorenia. Lucia tvrdí, že zariadenie sa vyhovára a dokonca tvrdia, že stav seniorky je ich interná záležitosť!

Otrasné: Majiteľka DSS v Leviciach týrala klientov. Žili vo výkaloch, s hmyzom a hladovali
Levickí policajti vykonali domovú prehliadku v priestoroch domova sociálnych služieb (DSS) v okrese Levice. Urobili tak na základe informácií od obyvateľov obce, ktorí tvrdili, že klienti zariadenia sa málokedy dostanú za brány domova a v obci... Čítať ďalej
20 | 12 | 2020 | tasr


Príspevok pani Lucie v celom znení: „Dobrý deň, prosím vás, máte niekto blízkeho v DSS na Pažítkovej? O vážnom stave Covid sme sa dozvedeli iba z médií a Iva veľmi ťažko sme sa dopátrali aj k tomu, že naša babka, ktorá tu žije, je pozitívna. O jej stave nás však nikto nechce informovať, buď sa vyhovárajú, alebo nemajú čas ale najnovšie už cez týždeň je to že nebudú poskytovať žiadne info, že je to interná záležitosť! Chcem vedieť či máte niekto obdobnú skúsenosť ako my, veď ako najbližší príbuzní predsa mame právo byt informovaní o zdravotnom stave,“ napísala vnučka na Facebook.

Tá musí byť už skutočne zúfalá, keď hľadá pomoc medzi cudzími ľuďmi. Čo je však zarážajúce, niekoľkí návštevníci ružinovského fóra jej potvrdzujú, že majú s DSS-kami, kde ležia ich starí rodinní príslušníci, rovnaké skúsenosti!

Čo sa to na Slovensku deje? A čo na to kompetentní?

Zúfalá slovenská mama veľmi potrebuje v Rakúsku pomoc. Pomôžu jej naše orgány?
21 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik