Bývalý taliansky pilot: Motory Su-57 znejú skôr ako siréna (HD ponúka video so zvukom)
21 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

Odborníci si v poslednom čase všímajú neobvyklý zvuk motorov stíhača SU - 57 počas letu. Nepodobá sa ničomu doteraz známemu v letectve, znie asi ako siréna.


"Špecializovaná tlač upozorňuje na zvuk motorov piatej generácie Su-57 ruských vzdušných síl. Napríklad na stránkach The Aviationist taliansky novinár a bývalý pilot David Cenchetti upozorňuje na skutočnosť, že motory ruských bojových lietadiel vydávajú kvílivý zvuk, ktorý nie je typický pre iné stíhačky novej generácie., všimol si portál topwar.ru.

Autor článku poznamenáva, že v súčasnosti ruské Su-57 používajú obtokové prúdové motory AL-41F1 od NPO Saturn. David Cenchetti je bývalý pilot a autor niekoľkých kníh o leteckých témach. Pozýva vás, aby ste si v nižšie uverejnenom videu vypočuli zvuk motorov pracujúcich počas skupinového letu ruských stíhačiek Su - 57.



Taliansky autor podľa topwar.ru poznamenáva, že "sotva bude počuť taký zvuk na nových verziách ruských stíhačiek, pretože AL-41F1 bude nahradený motormi druhého stupňa (druhého stupňa). Hovorí o motoroch vyvíjaných v rámci programu Product 30.

Zvuk motora stíhačky Su-57 znie skôr ako siréna. Pre mnohých nadšencov letectva je tento zvuk stále dobre počuť. Je čiastočne spôsobený dizajnom prívodov vzduchu, ktorý používajú ruskí leteckí konštruktéri.

"Je potrebné ešte dodať že zahraničný záujem o ruskú stíhačku Su-57 v zahraničí stále rastie. Tento záujem sa znásobil najmä nedávnym testom Su-57 s hypersonickou raketou, ktorý bol uznaný za úspešný," pripomína topwar.ru.

Ruská stíhačka Su-57 dostáva najvýkonnejšie motory na svete (video)
S novým motorom Izdelije 30 si ruské lietadlo piateho vývojového radu Su-57 môže nárokovať titul najsilnejšej stíhačky sveta. Čítať ďalej
04 | 01 | 2021 | Ivan Brožík