Prehovorili známi muža, ktorý zavraždil rodičov a ohrozoval rukojemníčku: Musel to byť skrat
20 | 02 | 2021 I editor01hd
Kežmarčan Ľudo (41) najprv zavraždil rodičov a potom v miestnom obchodnom dome držal rukojemníčku. Podľa jeho známych to bol dobrý a pokojný človek a nikdy nerobil nikomu problémy, informuje portál 1.pluska.sk.

V stredu večer šokovala obyvateľov Kežmarku dráma. Agresívny muž zajal ženu v obchodnom dome. Ohrozoval ju nožom a zabarikádoval sa s ňou na dlhé hodiny v malom sklade. Polícia rýchlo zistila, že ide o Kežmarčana Ľudovíta Šromovského (41). Krátko predtým zavraždil oboch rodičov v ich spoločnom byte. Ľudovi priatelia sa zhodujú, že z jeho strany musel nastať skrat.

“Osobne ho poznám, spolu sme pracovali. Robil pilčíka a dlho to bol vynikajúci chlapec. Ku mne  sa vždy správal úctivo ako k staršiemu. A prečo sa to stalo? Dlhšie sa sťažoval, že živí celú rodinu a zrejme sa dostal na zlú cestu. Muselo sa mu to v hlave veľmi pomotať, keď urobil to, čo urobil," povedal Kežmarčan Andrej. Dodal, že podľa neho bývalý kolega konal v zúfalstve.

Ruský Sputnik V to u Slovákov jasne vyhral, úplne prepadli Číňania
20 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik


O Ľudovi sa vyjadrila aj jedna z priateliek na sociálnej sieti. “Poznala som ho od svojich pätnástich rokov a bol to bezproblémový chlapec. Neviem, čo sa mu porobilo a prečo takto konal. Asi to bol psychický skrat,”  zamyslela. Ľudo nikdy nikomu neškodil a nebol agresívny.

Kým neznámi ľudia Ľuda odsudzovali, tí ktorí muža poznali, ho bránili. “Nezastávam sa ho a neobhajujem ho. Skutok sa odpustiť nedá, ale súďte až vtedy, keď budete poznať pravdu,” napísal František.

Baránek: Chudák Matovič, tie paskudy koaličné mu vetovali Sputnik, ktorý on tak veľmi chcel
Politický analytik Ján Baránek v obsiahlom videu ironicky a sarkasticky komentuje vládnu frašku okolo hlasovania o nákupe ruskej vakcíny Sputnik. Pripomína, že vláda hlasuje, preto mohla Veronika Remišová veto uplatniť iba na koaličnej... Čítať ďalej
20 | 02 | 2021 | Petra Demková