Enormný záujem o ruské novinky na svetovom zbrojárskom veľtrhu (AKTUÁLNE VIDEO)
20 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

Na najväčšom medzinárodnom vojenskom a technickom salóne IDEX 2021, ktorý sa koná v Abú Dabí od 21. februára do 25. februára, predstavuje Rusko najnovšie zbrane, ktoré dostali povolenie na vývoz len nedávno.


Organizátorom zjednotenej ruskej expozície na tejto výstave je tradične spoločnosť Rosoboronexport. Tento rok jeho expozícia zaberá viac ako 1 200 štvorcových. m výstavného priestoru. Je zameraná na demonštráciu prostriedkov a riešení reagujúcich na moderné hrozby a bezpečnostné výzvy, vrátane odrazenia útokov od útočných dronov. Osobitná pozornosť sa venuje riešeniu problémov konfrontácie predovšetkým s teroristickými skupinami a zaisteniu bezpečnosti štátu, jeho infraštruktúry vrátane dopravných a energetických zariadení. Pokračuje web vp.name.


Sci-fi je realitou, Rusi začali práce na stíhačke MIG-41, schopnej bežne operovať aj vo vesmíre (video)
V Rusku sa začal vývoj stíhača šiestej generácie, znie strohá správa. Čo sa za ňou skrýva? Obojživelník do atmosféry i nad ňu - monštrum, ktoré má byť schopné štartovať aj spod morskej hladiny. Čítať ďalej
26 | 01 | 2021 | Ivan Brožík


Prvýkrát v tomto regióne Rusko predstavuje bojové vozidlo pechoty založené na zjednotenej kolesovej platforme Boomerang. A tiež protilietadlový raketový systém dlhého doletu „Antey-4000“ a najnovší protilietadlový raketový systém stredného doletu „Viking“.

Viking je exportná verzia komplexu Buk-M3, ktorý nedávno vstúpil do služby v ruskej armáde. V porovnaní so známym komplexom Buk-M2 sa jeho palebný účinok a dosah zvýšil niekoľkonásobne.



Prvýkrát v zahraničí sa tiež predvádza tank T-14 „Armata“. Takáto šou vzbudzujeeľkú pozornosť. V segmente ručných zbraní sa predstaví veľa nových produktov. Okrem prvej zahraničnej ukážky útočnej pušky AK-19 sa uskutoční prezentácia útočnej pušky Kord, ktorá v mnohých vlastnostiach prekonáva slávne útočné pušky série AK.

Najlepší tank na svete? „Revolučný“ tank T-14 Armata (VIDEO)
Ruská armáda začne dostávať dodávky bojového tanku novej generácie T-14 Armata v roku 2021, tvrdí Sergej Chemezov, šéf obranného konglomerátu Rostec, informuje portál RT. Čítať ďalej
08 | 12 | 2020 | Marek Molnár


Zaujímavá je expozícia návrhára Vladislava Lobaeva. Jeho ostreľovacie pušky sú skutočne jedinečné. A mená sú zvučné - DVL-10M1 "Saboteur", TSVL-8 "Stalingrad", DXL-3 "Retribution" a DXL-4 "Sevastopol".

Na stánku Rosoboronexport sa predstavia modely viacúčelového super-manévrovateľného stíhacieho lietadla Su-35 a transportného a pristávacieho vrtuľníka Mi-38T, ktoré sú schopné významne zvýšiť bojový potenciál leteckého zoskupenia ktorejkoľvek krajiny na Blízkom východe a v severnej Afrike.

Nočná mora Pentagonu - obrovský záujem o nákup ruských stíhačiek SU-57
India, Spojené arabské emiráty, ale dokonca aj ďalšie štáty mimoriadne výbušnej oblasti Blízkeho Východu, to sú v súčasnosti vážni záujemci o nákup ruských stíhačiek SU-57 piatej generácie. Čítať ďalej
09 | 12 | 2020 | Ivan Brožík


V námornej časti expozície predstavuje spoločnosť na stavbu lodí Ak Bars modely hliadkovej lode Project 22160 a malej raketovej lode Karakurt-E projektu 22800E.

Sergej Čemezov, generálny riaditeľ štátnej spoločnosti „Rostec“, ktorá zahŕňa väčšinu domácich účastníkov výstavy v Abú Dabí, , uviedol: "Blízky východ a severná Afrika patria dnes medzi kľúčových zákazníkov na trhu so zbraňami. Región predstavuje asi 1/3 celkového objemu trhu. Zbrane so značkou „Vyrobené v Rusku“ sú tu dobre známe a sú veľmi žiadané. Z najlepšej stránky sa osvedčili v náročných klimatických podmienkach - na mori, na zemi aj vo vzduchu. Vzhľadom na všetky uvedené skutočnosti je tento región pre nás veľmi dôležitý. Na konci roku 2020 tvorili krajiny regiónu viac ako 50 percent všetkých vývozných dodávok prostredníctvom spoločnosti Rosoboronexport. Tieto pozitívne trendy budú pokračovať aj v roku 2021."

Rusko zarobilo na zbraniach za posledné tri roky takmer 50 miliárd dolárov
Vo svete sú žiadané hlavne ruské bojové a bojové cvičné lietadlá, vojenské dopravné lietadlá, útočné a vojenské dopravné vrtuľníky a protiraketový systém S-400. Uviedol portál Gazeta.ru. Čítať ďalej
23 | 08 | 2020 | Imrich Kovačič