Bitcoin takmer každý deň láme svoje vlastné rekordy. Investovali ste už?
20 | 02 | 2021 I Marek Molnár

Najpopulárnejšia kryptomena, Bitcoin, tento týždeň takmer každý deň láme svoje vlastné rekordy v zdanlivo nezastaviteľnom závode, avšak nájdu sa aj skeptici, ktorí tvrdia, že ide o bublinu, informuje portál RT.


Hodnota kryptomeny v piatok vyskočila o viac ako dve percentá, pričom prekonala historické maximum dosiahnuté len pred dvoma dňami. Podľa údajov spoločnosti CoinMarketCap kryptomena stanovila novú rekordnú cenu nad 53 000 dolárov. Vďaka nedávnym ziskom jej trhový strop počas piatkového obchodovania prekročil úroveň 990 miliárd dolárov.

Aby sme to uviedli do súvislostí, trhová hodnota Bitcoinu je väčšia ako trhová hodnota spoločnosti Tesla alebo Facebook a takmer dvakrát väčšia ako Berkshire Hathaway od Warrena Buffetta. Len v roku 2021 Bitcoin zvýšil svoj trhový strop o viac ako 400 miliárd dolárov, čím prekonal väčšinu tradičných aktív.

Švédsko a Francúzsko hlásia vedľajšie účinky pri očkovaní vakcínou od AstraZenecy
Švédske nemocnice prestali očkovať zdravotníkov vakcínou od spoločnosti AstraZeneca potom, čo sa u nich objavili vedľajšie účinky ako horúčka či malátnosť. Problémy hlási aj Francúzsko či Nemecko, informuje portál iDNES. Čítať ďalej
19 | 02 | 2021 | Marek Molnár


Začiatkom februára spoločnosť Tesla odhalila svoju investíciu do Bitcoinu vo výške 1,5 miliardy dolárov, zatiaľ čo spoločnosť Mastercard uviedla, že čoskoro povolí transakcie s niektorými kryptomenami.

Skeptici však stále tvrdia, že Bitcoin je neudržateľný a varujú, že kryptotrh je ďalšou bublinou, ktorá zhorí na popol. JP Morgan nazval kryptomenu „ekonomickou vedľajšou show“, pričom poznamenal, že adopcia mainstreamom skutočne znižuje výhody diverzifikácie do Bitcoinu.

Izrael vyvíja s USA nový obranný systém proti balistickým raketám (FOTO)
Izraelský minister obrany Benny Gantz oznámil, že USA spolupracujú s krajinami Blízkeho východu na vývoji nového obranného systému proti balistickým raketám na ochranu pred „vyvíjajúcimi sa hrozbami“ uprostred napätia s Iránom, informuje portál... Čítať ďalej
19 | 02 | 2021 | Marek Molnár