Super správa: Dnes na Slovensko dorazí takmer desať tisíc dávok Ivermectinu!
19 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Slováci sa v ostatnom čase búrili, že sa nedokážu dostať k lieku Ivermectin, ktorý pomáha v boji s koronavírusom. Dnes by sa ho konečne mali dočkať, informuje portál rtvs.sk.


Nádej na uzdravenie pacientom, ktorí majú koronavírus, od dnešného dňa výrazne stúpne. Na Slovensko by malo doraziť deväťtisíc dávok lieku Ivermectin, ktorý však bude len na lekársky predpis.
Ivermectin pribudne k štyrom doteraz používaným liekom

O dovoze „zázračného“ lieku, ktorý pomáha pri liečbe pacientov s ochorením COVID-19, dnes informovalo ministerstvo zdravotníctva. Lieky budú distribuované do nemocničných aj verejných lekární, pacienti ich však budú dostávať na lekársky predpis.

„V piatok 19. februára očakávame dodanie 9 000 kusov lieku Ivermectin. Ministerstvo zabezpečilo dodávku lieku v najkratšom čase, v ktorom ho distribútor vzhľadom na dopyt na svetovom trhu dokázal zabezpečiť,“ uviedla hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová. Dodala, že ministerstvo objednáva aj ďalšie dávky liekov a dopĺňa ich zásoby podľa dostupnosti.

Prvé povolenie na použitie 5 000 balení lieku Ivermectin (Ivermectin tablets IV-Bect 6 tbl 100x6mg) bolo vydané 26 januára. Išlo o veľké balenia po sto kusoch, ktoré boli určené len na použitie v nemocniciach. Ďalšie dodávky budú na Slovensku najskôr po 22. februári.

Ministerstvo vydalo 8. februára ďalšie povolenie na použitie neregistrovaného lieku Ivermectin (ivermectin Tablet USP IverJohn-6 tbl. 100×6 mg a Ivert 6 tbl 4x1x6 mg) s hlavnou indikáciou prevencia a liečba ochorenia COVID-19, ktorý bude k dispozícii pacientom na lekársky predpis v lekárňach v balení po štyroch tabletách. V súčasnosti sa na Slovensku ochorenie COVID-19 lieči aj liekmi Kolchicín, Izoprinozín, Inomed a na základe povolenia zo 4. februára sa v nemocniciach používa aj Dexametazón. Všetky lieky sú len na lekársky predpis.

Baránek: Otázok ohľadom Ivermectinu aj covidu mám množstvo. Odpovedia mi kompetentní?
Politický analytik a riaditeľ agentúry Polis Ján Baránek zverejnil na sociálnej sieti status, v ktorom sa zamýšľa nielen nad liekom Ivermectin, ale najmä kladie rozličné otázky okolo tohto lieku aj koronavírusu. Čítať ďalej
09 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik