Blaha: Remišová a Matovič sú popletení extrémisti - človek si až nevie vybrať, kto z nich je viac zadubený
19 | 02 | 2021 I sefredaktor


Vo vláde, myslí si Ľuboš Blaha,  sa stretli dva nebezpečné extrémy - na jednej strane Remišová, ktorá kvôli nenávisti k Rusku odmieta vakcináciu a na druhej strane Matovič, ktorý by najradšej očkoval aj malé deti. "Oba tieto extrémy sú choré," konštatuje opozičný poslanec v statuse na FB.



"Slovensko nepotrebuje extrémy. Slovensko potrebuje zdravý rozum," zdôrazňuje Blaha.






Načo je takýto premiér, pýta sa opozičný poslanec, ktorý nevie Krajčímu dať priamy pokyn a nevykrúcať sa? Toto keby sa odohralo za Roberta Fica, pokračuje,  tak do dvoch minút letí Remišová z vlády a Sputnik by bol v slovenských skladoch.


"Namiesto toho tu Matovič hrá so Slovákmi cirkusové predstavenie a tára tam niečo o tajných stretnutiach s ruskými predstaviteľmi. Včera mal dojednaných 160 tisíc, dnes to už sú 2 milióny, zajtra si vymyslí 20 miliónov... a potom sa vyhovorí na Remišovú, že to kvôli nej padlo... A celá táto bublina spľasne a žiaden Sputnik nebude," podčiarkuje Blaha.






"Ten chlap klame až sa práši. O tom je celá jeho politická kariéra. Klamať a šíriť nenávisť. Jediné, čo teraz potrebuje, je robiť z Remišovej vrahyňu, lebo jeho kydanie na Sulíka už je na smiech. Najskôr posielal kopať hroby Sulíka, teraz štafetu preberá Remišová - naskočila mu na pascu ako hlúpa Dora a teraz si ju vychutnáva," konštatuje poslanec.






Matovič sa podľa Blahu nemôže zbavovať zodpovednosti za vlastnú vládu. "Ak chce ukázať, že Slovensko chce mať s Ruskom dobré vzťahy, musí okamžite vykopnúť Remišovú z vlády a Krajčímu prikázať, aby podpísal dodávku 2 miliónov vakcín z Ruska. Ak to neurobí, bude ďalej za národného idiota," zdôrazňuje poslanec za Smer-SD.