Američania posielajú do Nórska bombardéry B - 1B, Rusi ako odpoveď vytiahli z rukáva úplne neznáme rakety
19 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

Rusi vedia ako prekvapiť v správnej chvíli. Američania posielajú na základňu Orland v Nórsku strategické bombardéry B - 1B. Rusi zas na svoju základňu v Kaliningradskej oblasti poslali už osvedčené Suchoje - 27, ale! Nikto netuší, s akými raketami v podvese vykonávajú cvičné lety - na svete o nich doteraz nikto nikde nič nevedel. (Redakčný článok HD.)


O ruských raketách akéhokoľvek druhu sa vie všetko. Aký majú pohon, dolet, aký dostup, akú rýchlosť, akú ničivosť, či ich možno odpaľovať z ponoriek, zo zeme, z lietadiel alebo z mobilných kontajnerových zariadení. Teda, vedelo sa doteraz. Američania dislokovaním bombardérov B-1B v Nórsku alogickým vysvetlením tohto rozhodnutia - zničením ponorkových základní Ruska pri Kaliningrade situáciu zmenili.

Rusko nielenže poslalo do oblasti svojich "robotníkov vzduchu" - osvedčené, hoci staršie SU - 27, stále efektívne účinné vo vzdušnom boji "na diaľku", ale - vyzbrojili ich neznámym typom rakiet vzduch-vzduch a vzduch - zem. Teda, raketami, o ktorých parametroch nikto nevie ani v rámci NATO, ani v rámci amerického Pentagonu. Nevedia o nich výzvedné služby, nikto.

Dve stíhačky Su-27 "odprevadili" F-16, ktorá letela k ruskej hranici (VIDEO)
Dvojica ruských stíhacích lietadiel Su-27 rýchlo ukončila rutinný cvičný let, aby sprevádzala belgické bojové lietadlo blížiace sa k štátnej hranici, informuje portál RT. Čítať ďalej
26 | 04 | 2020 | Marek Molnár


Kaliningradská oblasť je ruská enkláva vo východnej Európe hraničiaca s Litvou a s Poľskom. Zo západu má prístup k Baltskému moru. Sú v nej dislokované viaceré ponorkové základne Ruského námorníctva, vrátane najmodernejších a najvýkonnejších ponoriek vyzbrojených napríklad nezničiteľnými raketami Poseidon čo vysokonadzvukovými Zirkonmi. Je logické, že Američania, ak vedia, že nie sú schopní zastaviť a zničiť ruské rakety skôr, ako začnú likvidovať strategické ciele kdekoľvek vo svete, sa zamerajú na ich nosiče - ponorky, schopné operovať taktiež kdekoľvek vo svete.

Čím viac Američanov bude dislokovaných na nórskej pôde, tým vyššia je pravdepodobnosť, že sa Nórsko zmení na bojisko medzi USA a Ruskom, tvrdí Turmud Heyer, profesor Nórskej akadémie ozbrojených síl. „Nórsko sa čoraz viac zapája do súperenia medzi superveľmocami, Ruskom a USA. Preto rastie aj riziko, že v prípade konfliktu alebo krízy, ak sa Nórsko vymkne spod kontroly, stane sa bojiskom medzi USA a Ruskom, “ povedal pre darik.news profesor Heyer.

Su-35S sa doslova predvádzala pred davmi fanúšikov na ARMY-2019 (VIDEO)
Návštevníci ruskej výstavy ARMY-2019 neďaleko Moskvy, boli očarení veľkolepou akrobatickou show, ktorá ukázala mimoriadnu manévrovateľnosť Su-35S, jednej z najpokročilejších ruských stíhačiek vzdušnej obrany. Čítať ďalej
26 | 06 | 2019 | Imrich Kovačič


Profesor poznamenal, že v posledných rokoch bola Nórsku pridelená úloha strategicky dôležitého územia pri pokročilej obrane USA na ďalekom severe, pretože je najbližšie k „hrozbe, ktorej sa Amerika v krízovej situácii bojí najviac - jadrových síl Ruska “.

Stíhačky námorného letectva ruskej Baltickej flotily (BF) Su-27 uskutočňujú v Kaliningradskej oblasti cvičenia zamerané na zničenie strategických bombardérov falošného nepriateľa, informuje agentúra RIA Novosti. "Stíhačky budú vykonávať úlohy zastavenia letu imaginárnych lietadiel, porušujúcich hranice Kaliningradskej oblasti, ako aj vypúšťať rakety na ciele napodobňujúce riadené strely a strategické bombardéry imaginárneho nepriateľa," uviedla tlačová služba baltickej flotily. Na akcii sa zúčastňuje viac ako desať lietadiel Su-27.

Ruský Suchoj SU - 27 popreháňal nad Baltským morom nemecké a švédske vojenské lietadlá
Suchoj si svoju úlohu splnil, k narušeniu hraníc vo vzdušnom priestore Ruskej federácie nedošlo. Čítať ďalej
07 | 10 | 2020 | Ivan Brožík