Taraba vyzýva cirkev, aby upustila od podpory testovania. Biskupi píšu, že im vláda v pastoračnej službe zväzuje ruky
18 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

"Chceli mať publicitu a aj ju majú, len iného druhu." Citát - Tomáš Taraba.


Zahraničné média otvorene píšu o fiasku našej testovacej atómovej bomby, ktorá nás premorením katapultovala na špičku v umieraní, píše poslanec NR SR v statuse na sociálnej sieti. Pridáva aj zaujímavý ilustračný obrázok:




Reprofoto FB (@Tomáš Taraba)

"Dnes sa zabúda, že tento pokus mal podporu veľa subjektov, áno aj cirkevných, ktoré ho nazvali vtedy "spoločným dobrom."" Vracia nás do jesene 2020 Tomáš Taraba.


Pripomína svoje vtedajšie osobné pocity: "Nezabudnem ako som bol citovo vydieraný, že nepodporujem testovanie, keď to má oficiálnu podporu aj Cirkvi."


Podľa poslanca by teda teraz bolo "na mieste sa k tomu chlapsky postaviť, pretože tento omyl obral tisíce ľudí o život. Prešli mesiace a všetko je vyprázdnené ako pred testovaním."


"Žiadna nádej neprišla, žiadna sloboda sa nedostavila a mňa to len utvrdzuje, že je správne si v politike stáť za vlastným presvedčením." Končí svoj status Tomáš Taraba.


Taraba: Ivermektín zdražuje, pretože štáty sa nim masívne zásobujú - okrem Slovenska
15 | 02 | 2021 | sefredaktor


Poznámka redakcie HN - Konferencia biskupov Slovenska na svojej oficiálnej webovej stránke aktuálne zverejnila "list biskupov premiérovi a členom vlády", z ktorého vyberáme:

"Vám však chceme povedať aj o duchovnom trápení, s ktorým sa na nás obracia čoraz viac veriacich. Svätá spoveď a sväté prijímanie pre nich vždy boli zdrojom povzbudenia, sily a vnútornej rovnováhy. Teraz sú však mesiace bez sviatostí, a nemajú legitímny spôsob ako ich prijať. To prehlbuje utrpenie, ktoré priniesla pandémia. Úzkosti a konflikty, ktoré mnohí dokázali tlmiť vďaka sviatostiam, nadobúdajú na sile. Dokonca psychológovia, ktorých naši duchovní svojou službou odbremeňovali, teraz hovoria o veľkom tlaku nových prípadov. Veriaci majú pocit, že ich Cirkev v ťažkom čase opustila. Opatrenia nám však prakticky zväzujú ruky a znemožňujú pôsobenie. Nejde len o hromadné podujatia, ale aj o individuálnu pastoračnú službu." Píše sa v liste premiérovi a členom vlády, ktorý uverejnil portál tkkbs.sk.

"Trnavská firmička už prišla na štáte k 75 miliónom eur za testy. Slušné tempo," píše Taraba
"Poznáte tie príbehy keď dostanete mail z Nigérie, kde Vám právnik oznamuje, že ste zdedili 15 miliónov dolárov a poslednú vec čo treba urobiť je, aby ste mu poslali 2000 dolárov, aby to pre Vás mohol celé právne dotiahnuť a peniaze Vám poslať?"... Čítať ďalej
12 | 02 | 2021 | Ivan Brožík