Ministrovi obrany zdravotníctvo nedá a nedá pokoj, odborne hodnotí aj úroveň vládneho boja proti Covidu
18 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

Minister obrany sa už dlhšie správa ako tieňový minister zdravotníctva, ak nie priamo minister toho rezortu. Po krátkej prestávke sa k tejto vášni opäť vrátil.


"Minister obrany Jaroslav Naď podľa portálu dennikn.sk najnovšie povedal, že nám chýbajú lekárski špecialisti. „Požadujeme ľudí, ktorí pracujú na JIS alebo na ARO,“ vyjadril sa k žiadosti o pomoc z EÚ. Zároveň podľa zdroja tvrdí, že "nepochybuje o schopnostiach premiéra či súčasnej vlády v boji proti covidu."

„Spomedzi krajín V4 sme na tom najlepšie. Sme na tom lepšie ako Česko,“ povedal Naď. (Pozn. red. HD - ak sme ako Slovensko podľa oficiálnych euroštatistík momentálne v úmrtnosti na tom najhoršie na svete, potom musia byť ostatné krajiny V4 z mimozemského priestoru.)

Na otázku portálu dennikn.sk, či by nemali vyvodiť politickú zodpovednosť za zhoršujúcu sa situáciu, Naď povedal, že chceli presadiť skorší lockdown pred Vianocami, ale jeden koaličný partner chcel vraj opatrenia uvoľňovať. „Povedzme to na rovinu. My sme chceli sprísňovať opatrenia a náš koaličný partner ich chcel uvoľňovať,” vysvetlil minister Naď.

Na čelo vlády nemôže ísť spoluvrah Naď, ale ani Mikulec, tvrdí plukovník Švec
Peter Pellegrini žiada od prezidentky stretnutie a debatu o výmene vlády. Podľa plukovníka Petra Šveca ale nahradiť premiéra na jeho poste niektorí ľudia jednoducho nemôžu. Čítať ďalej
17 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik