Katastrofický počet úmrtí na Slovensku riešia aj v Amerike. O tom zrejme Matovič nebude písať status
18 | 02 | 2021 I Timotej Dudka

Mesiace po tom, čo sa stala prvou krajinou na svete, ktorá otestovala celú svoju populáciu, má dnes Slovensko najvyššiu úmrtnosť v dôsledku koronavírusu na svete, píše zahraničný portál Yahoo News.


Americký portál poukazuje na štatistiky za posledný týždeň. Národ má v súčasnosti najvyšší sedemdňový priemer denných úmrtí na Covid na 1 milión obyvateľov v porovnaní s ktoroukoľvek inou krajinou. K 15. februáru podľa údajov Our World in Data došlo k 17,82 novým úmrtiam na koronavírus denne na 1 milión ľudí. Stalo sa to po tom, čo Slovensko v októbri otestovalo celú populáciu ako súčasť schémy, ktorá sa všeobecne chválila a chápala sa tak, že zmiernila infekcie, píše zahraničný portál.

Podľa neho ešte v októbri patrilo Slovensko k vzorom, čo sa týka boja proti pandémii koronavírusu, pričom počet prípadov infekcie klesol za jediný mesiac až o 60%. Len o niekoľko mesiacov neskôr je však miera nových úmrtí na COVID na Slovensku najvyššia na svete. Čo sa teda stalo? Pýta sa Yahoo News.

Politológ Koziak: "Kto nesie zodpovednosť za nezvládnutý boj s pandémiou? Matovič, Krajčí, Kollár, Holý…"
Pod týmto titulkom priniesol web parlamentne listy.sk rozhovor autora Ľudovíta Kusala so známym politológom, rektorom Vysokej školy politických a spoločenských vied v Kutnej Hore, Tomášom Koziakom. Redakcia HD z článku vyberá nasledujúce... Čítať ďalej
18 | 02 | 2021 | Ivan Brožík