Fico vypovedal na NAKA. Stretol sa tam aj s kľúčovým svedkom, vďaka ktorému zatkli Gašpara
18 | 02 | 2021 I Timotej Dudka

Bývalý predseda vlády Robert Fico vypovedal na Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Výpoveď by mala súvisieť s jeho bývalým straníkom a exministrom hospodárstva Petrom Žigom, informuje Pluska.


Na otázky novinárov ohľadom dôvodu výpovede Roberta Fica na bratislavskej pobočke NAKA expremiér reagoval podráždene: "Čo vás je do toho?" Odpovedal. Na výsluchu sa podľa dostupných informácií zdržal približne hodinu a pol.

Na Žiga, ktorý je obvinený z úplatkárstva v kauze Gabčíkovo, kedy mal podplatiť sudkyňu Najvyššieho súdu Katarínu Pramukovú, údajne podala trestné oznámenie niekdajšia štátna tajomníčka Monika Jankovská, cez ktorú sa mal úplatok dostať k sudkyni. Jankovská je vo väzbe od marca 2020 a približne 6 mesiacov po tom začala spolupracovať s orgánmi činnými v trestnom konaní.

Harabin: Referendum je divadlo. Fico, ani Pellegrini vládnuť nechcú, museli by robiť to isté, čo Matovič
Štefan Harabin je presvedčený, že Fico, Kotleba, ba ani Pellerini v skutočnosti predčasné voľby nechcú. Divadlo s referendom o skrátení volebného obdobia je, podľa neho, len divadielko na získavanie preferencií. Fico s Pelletrinim totiž, podľa... Čítať ďalej
18 | 02 | 2021 | Michal Filek


Hovorca Prezídia Policajného zboru SR Michal Slivka sa k Ficovej výpovedi odmietol vyjadriť. "K prebiehajúcim ani plánovaným úkonom informácie nie je možné poskytovať," uviedol.

Zaujímavosťou je, že chvíľu pred Ficovým vstupom do budovy NAKA, do nej vošiel aj Ľudovít Makó, ktorý je zapletený do kauzy Judáš a zároveň je jej kľúčovým svedkom. Vďaka Makóovej výpovedi bola odštartovaná akcia Očiste, v ktorej zatkli aj exprezidenta polície Tibora Gašpara, bývalého šéfa NAKA Róberta Krajmera či vysokopostaveného policajného funkcionára Bernarda Slobodníka.

Či však výpoveď expremiéra Fica súvisela s tou Makóovou však zatiaľ nie je známe.

Fico: Ľudské hyeny nedajú pokoj generálovi Lučanskému ani po smrti
16 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik