Do onkologického ústavu vozia pacientov s Covidom a onko-pacienti sú odsúvaní na druhú koľaj!
18 | 02 | 2021 I Petra Demková

O nepochopiteľnom nariadení v Národnom onkologickom ústave (NOÚ) by verejnosť ani nevedela, nebyť manželky 33 – ročného pacienta, ktorý čakal na veľkú brušnú operáciu. Pani Mária na sociálnej sieti informovala, že z rozhodnutia ministra musel NOÚ prijať covidových pacientov a to znemožnilo výkon veľkých operácií u pacientov onkologických. Až po zverejnení prípadu jej manžela sa ľady pohli...


Politológ Koziak: "Kto nesie zodpovednosť za nezvládnutý boj s pandémiou? Matovič, Krajčí, Kollár, Holý…"
Pod týmto titulkom priniesol web parlamentne listy.sk rozhovor autora Ľudovíta Kusala so známym politológom, rektorom Vysokej školy politických a spoločenských vied v Kutnej Hore, Tomášom Koziakom. Redakcia HD z článku vyberá nasledujúce... Čítať ďalej
18 | 02 | 2021 | Ivan Brožík


Pani Mária Hôrecká Fanová na Facebooku rozpovedala príbeh svojej rodiny a peripetie, ktorými prechádzajú. Príspevok sa týka situácie v Národnom onkologickom ústave (NOÚ) v Bratislave. „Minulý týždeň údajne na pokyn Ministerstva zdravotníctva musel NOÚ prijať covidových pacientov s ťažkým priebehom ochorenia,“ začína príbeh pani Mária. „Prijatie týchto pacientov znemožnilo výkon veľkých operácií u onkologických pacientov. Všetky veľké operácie pri ktorých je potrebné pacienta po operácii umiestniť na ARO sú odložené,“ informuje Mária H. Fanová.

„Je zarážajúce, že covidových pacientov prevážajú práve do NOÚ. Onkologickí pacienti patria predsa medzi ohrozenú skupinu obyvateľstva. Ministerstvo zdravotníctva svojim rozhodnutím možno zobralo šancu na vyliečenie (na život) onkologickým pacientom, ktorí mnohokrát po dlhej liečbe čakali na operáciu,“ popisuje hroznú situáciu manželka pacienta.

„V NOÚ leží aj môj manžel Jozef Hôrecký (33 rokov), otec dvoch malých detí, ktorý čaká na veľkú brušnú operáciu,“ informuje nešťastná žena. „Je zapísaný ako prvý v programe operácií. Táto operácia je jeho jediná šanca na vyliečenie, keďže chemoterapia, ktorú podstupoval od decembra 2019 prestala v októbri 2020 zaberať. Na príjem do NOÚ sa dostavil 05.02.2021. V nedeľu poobede 7.2.2021 ho personál začal pripravovať na operáciu. Operácia mala byť vykonaná 8.2. alebo 9.2. 2021. Do dnešného dňa nie je zoperovaný. Lekári sa k jeho diagnóze vyjadrili, že to čo má v bruchu je časovaná bomba,“ popisuje čo sa udialo, manželka a matka dvoch detí.

"Ak si nepriznáme chyby, za ktoré v nemocniciach kruto platíme, nemôžeme ich naprávať," hovorí lekár Visolajský
18 | 02 | 2021 | Ivan Brožík


„Od nedele 14.2. začali manžela opäť pripravovať na operáciu, ktorá sa mala uskutočniť včera 15.2. 2021. Včera mu bolo oznámené, že situácia s covidom v NOÚ sa zhoršila, a preto ho nemôžu operovať. Operáciu presunuli na dnes, avšak po rannej vizite manželovi bolo oznámené, že ani dnes 16.2. 2021 ho nebudú operovať,“ popisuje pani Mária čo nasledovalo.

„Lekári v NOÚ sú zúfalí. Z ich vyjadrenia vieme, že situácia sa v NOÚ nezlepší do chvíle, kým tam Ministerstvo zdravotníctva neprestane posielať covidových pacientov. Ako dlho bude Ministerstvo posielať do NOÚ covidových pacientov ? Za akú dobu dostanú šancu na život onkologickí pacienti? Pre manžela, ktorý rok a štyri mesiace bojuje s rakovinou nie je voľné miesto na ARO kvôli covidovým pacientom. Kto bude zodpovedať za prípadný zhoršený stav manžela?“ pýta sa pani Mária.

Pred niekoľkými dňami pani Mária Hôrecká Fanová aktualizovala svoju predošlú zúfalú prosbu. Zverejnenie očividne zabralo a ľady sa konečne pohli. „Manžel dnes bude zoperovaný. Ďakujem všetkým, ktorí nám pomohli v tejto ťažkej situácii,“ vyjadruje vďaku šťastná žena.

Chmelár: Minister môže jediným podpisom poviliť Sputnik V na Slovensku. Prečo zámerne klamú?
Eduard Chmelár sa v najnovšom stastuse na facebooku zamyslel nad geomopolitickými hrami okolo vakcíny Sputnik V, ktoré vedú niektorí naši politickí predstavitelia, ale aj médiá. Používajú pritom zámerné klamstvá a v čase, kedy nám tu zomierajú... Čítať ďalej
18 | 02 | 2021 | Michal Filek