U Za ľudí už vnútorný rozkol presiahol kabinetný rozmer, smerujú k rozpadu
17 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

Strana za ľudí prežíva hlbokú krízu a každé ďalšie verejné vyjadrenie jej politikov ju iba prehlbuje.


"Juraj Šeliga totiž vyhlásil, že odmieta obraz, že Miroslav Kollár odchádza, pretože prehral súboj o predsedu strany. „Nie je to pravda,“ reagoval na vyhlásenie Veroniky Remišovej. „Odchod vnímam ako memento a šancu na vnútornú reflexiu koalície na štýl vládnutia,“ dodal Šeliga podľa portálu dennikn.sk.

„V takto ťažkej situácii, akú máme dnes, musí prísť rýchla reflexia a rýchla náprava. Bez ohľadu na personálnu nomináciu či autora riešenia. Covid sa nepýta, ľudia sa nepýtajú, chcú vidieť výsledky,“ uviedol Šeliga v stanovisku.

„Kollárov odchod je ‚hlasom na púšti‘, hlas, ktorý verejne ‚unikol‘ zo zavretých sál úradu vlády, salónov parlamentu a centrál koaličných strán. Nie je dokonalý ani neomylný, ale je to pravdivé volanie po reflexii,“ povedal Šeliga podľa citovaného zdroja.

Odporca Veroniky Remišovej už od jej zvolenia za nástupcu Andreja Kisku vo vedení strany si myslí, že „ak chceme udržať funkčný štát, ale aj vládnu koalíciu a našu stranu – je čas na zmenu. Ak nepríde reflexia, ak nepríde priamy pohľad do zrkadla, tak logicky prídu ďalšie odchody z vládnej koalície. Nikto nechceme návrat bývalej vlády, chceme slušnejšie a spravodlivejšie Slovensko, cesta k nemu však nie je Potemkinovou dedinou“. Povedal podľa webu dennikn.sk Juraj Šeliga.

Šeliga hovorí o percentách a spojenectvách po voľbách - vzdal predstavu dokončiť mandát v riadnom termíne?
"O právnikoch sa zvykne žartovať, že keď sa stretnú dvaja právnici, majú tri rôzne právne názory... Našťastie to neplatí vždy." začína svoj obsahom jasný status podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí). Nateraz ešte predstaviteľ koalície... Čítať ďalej
31 | 01 | 2021 | Ivan Brožík