Musíme začať jesť syntetické hovädzie mäso, tvrdí Gates
17 | 02 | 2021 I Diana Zaťková
Tretí najbohatší človek na svete prechádza od kázania o pandémiách k propagácii svojej novej knihy o zmene podnebia a vyzýva ľudstvo, aby prijalo sci-fi myšlienku falošného mäsa s cieľom zachrániť Zem pred skleníkovými plynmi, informuje portál RT.




V utorok vyšlo nové vydanie knihy spoluzakladateľa spoločnosti Microsoft Billa Gatesa „Ako sa vyhnúť klimatickým katastrofám: riešenia, ktoré máme, a objavy, ktoré potrebujeme“. Gates v nej presadzuje myšlienku, aby ľudia začali jesť syntetické mäso.

"Myslím si, že všetky bohaté krajiny by mali prejsť na stopercentne syntetické hovädzie mäso," uviedol Gates pre Technology Review.

Cieľom je znížiť emisie metánu, skleníkového plynu produkovaného zvieratami, ako sú kravy alebo ovce. Gates ocenil technologické úspechy v poľnohospodárstve a bioinžinierstve a uviedol, že neexistuje iný spôsob, ako eliminovať zvieratá, aj keď pripustil, že hovoriť ľuďom „Už nemôžete jesť kravy“ je „politicky nepopulárny prístup k veciam“.

Nemecké médiá o samovražde kľúčového svedka v korupčnej kauze slovenských policajtov
Portál nach-welt.com píše o samovražde dôležitého svedka vo vyšetrovaní korupčnej kauzy slovenských policajtov. Bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby František Böhm sa zastrelil, pričom zranil aj svoju manželku. Podľa portálu sa mu tá... Čítať ďalej
16 | 02 | 2021 | Ingrid Vrabcová


"Budete jesť 3D tlačené plastové mäso, nie on a jeho priatelia z Davosu,"  tweetoval  jeden z účastníkov diskusie a poznamenal, že Gates je mäsožravec, ktorý za svoje obľúbené jedlo považuje hamburgery.

"Skutočné zvieratá sú oveľa efektívnejšie ako akákoľvek iná technológia vyvinutá človekom," uviedol jeden vtipkár z Twitteru a dodal: „Plne funkčný samoreplikujúci sa bioreaktor na výrobu bielkovín a proteínov z hovädzieho dobytka na bielkoviny - tiež známy ako krava".

Gates medzitým žije v kaštieli s rozlohou 66 000 metrov štvorcových v štáte Washington a spotrebuje 486 galónov paliva za hodinu letu vo svojom súkromnom lietadle, vyplýva to z kritiky jeho knihy a snahy environmentalistov v časopise Nation.

Budú mať USA problém s výrobou stíhačiek F-35? Čína uvažuje o zákaze vývozu vzácnych zemín
Čína sa údajne pokúša vypočítať, aké veľké škody by nastali, keby sa rozhodla obmedziť dodávky minerálov nevyhnutných pre zbrojný priemysel USA, informuje portál RT. Čítať ďalej
16 | 02 | 2021 | Marek Molnár