Kollár opustil koalíciu. Matoviča už podporovať nemieni
17 | 02 | 2021 I Diana Zaťková

Primátor mesta Hlohovec a zároveň poslanec strany Za ľudí Miroslav Kollár toho má už plné zuby. Oficiálne sa rozhodol a na svojej facebookovej stránke aj zverejnil svoje postoje. S premiérom Matovičom končím!





"Som primátor okresného mesta, v okrese, ktorý bol niekoľko týždňov najhorším covidovým okresom na Slovensku. Orgány štátu, zodpovedné za verejné zdravie a krízové riadenie v území, však nerobili v podstate žiadne opatrenia. My, mestá a obce v okrese, štyri víkendy v kuse testujeme," posťažovala sa Kollár na vo svojom statuse.



"Netestujeme preto, že by to bolo efektívne riešenie dnešnej epidemickej situácie, ale preto, že vláda síce občanom uložila povinnosť preukazovať sa testom, nezabezpečila však testovacie kapacity, kde by sa ľudia mohli otestovať. Nedalo sa za tie peniaze bojovať s pandémiou efektívnejšie?" pýta sa primátor.





A kladie aj ďalšie otázky: "Čo sa s pozitívnymi ľuďmi stalo? Oslovili ich úrady verejného zdravotníctva? Poslali ich na PCR test? Trasovali ich kontakty? Kontrolovali, či dodržiavajú karanténu? Nezomreli už niektorí z nich?"


Pandemická komisia odporučila vláde rokovať s ruskou stranou o dodávkach vakcíny Sputnik V
16 | 02 | 2021 | sefredaktor



"My dolu v mestách a obciach pomáhame štátu ako vieme, tam, kde zlyháva. Ale úplne ho nahradiť nemôžeme. Sme na pokraji síl. A nevidíme, že to, čo robíme, má nejaký zmysel. Naopak, dnes sme krajinou, ktorá je „best in covid“ na celom svete."





"Nechcem byť lídrom v nadávaní na vlastnú vládu. Chcem, aby vláda konala tak, aby zbytočne nezomierali ľudia. Míňame miliardy, ohýbame ústavu, v obmedzovaní základných práv ideme na hranu. A výsledok?



Sme najhorší na svete."








"V každej demokratickej európskej krajine by v takejto situácii mal odstúpiť minimálne minister zdravotníctva. A v našom konkrétnom prípade by mal vyvodiť osobnú zodpovednosť aj premiér Igor Matovič. Ja ako poslanec už nemôžem ďalej legitimizovať chaotické a nekompetentné vládnutie premiéra," rozhodol sa Kollár a dodal: "Oddnes už preto nie som poslancom vládnej koalície vedenej Igorom Matovičom.






A pretože nechcem týmto mojím osobným postojom komplikovať pozíciu strany Za ľudí v koalícii, vystupujem aj z poslaneckého klubu tejto strany."




Rodičia hlásia problémy v školách, učitelia po vedľajších účinkoch z očkovania nie sú schopní učiť
Viaceré médiá od víkendu už informovali o nepríjemných vedľajších účinkoch po očkovaní proti Covidu u učiteľov. Učitelia sa začali hromadne očkovať uplynulú sobotu. Zdá sa však, že problémy po očkovaní sú horšie a majú oveľa častejší výskyt, ako sa... Čítať ďalej
16 | 02 | 2021 | Petra Demková